HALİL ÖZTÜRK
Çorum Yeni Şehir Stadyumu teftişten geçti. Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve Gençlik Spor Bakanlığına devredilen yeni stadyumun pazar günü oynanacak Manisa FK maçına yetişmesi için başlatılan hummalı çalışmada sona gelindi.

Yeni stadyuma Samsun Bölge Müdürlüğü’nden Futbol Federasyonu Çim Denetim Uzmanı Hakan Cemal Aydın, Emniyet Müdürlüğü Uzman ekibi ile birlikte incelemelerde bulundu. İncelemelere Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Şube Müdürleri Ayşe Şenyuva ve Erdoğan Şahinci, Çorum FK Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yalçın Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Serdar Koçak ve Alt Yapı Sorumlusu Tuncay Koçak ile Spor İl Müdürlüğü ekipleri katıldılar.

Çim uzmanı Hakan Cemal Aydın aletlerle zeminde yaptığı incelemede futbol oynamaya mani bir durum olmadığını ancak durumun uzun ömürlü olması için acilen mantar ilaçlaması ve havalandırma yapılması gerektiğini  söyledi. Aydın stadın aletlerini sorduğunda ise henüz sadece çim biçme makinası olduğunu öğrenince acilen gübreleme, havalandırma gibi makinaların alınarak zeminde kullanılması gerektiğini belirtti.

Zeminde yapılan bu incelemenin ardından Federasyon yetkilisi ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri stadın diğer bölümlerini gezdiler. Yapılan inceleme sonunda  Federasyon Temsilcisi özellikle yön gösteren levhalar ve odaların isimlerinin olduğu tabelaların, gözlemci ve diğer odaların masa ve diğer kullanılacak malzemeler ile soyunma odalarına yazı tahtası bulunması gibi bazı eksikleri belirlediği ve bunların maç gününe kadar giderilmesini istediği öğrenildi.

Futbol Federasyonu Çim Denetim Uzmanı Hakan Cemal Aydın kendisinin hazırlanan dosyada istenilenlerin karşılığına gördüklerini yazacağını ve bunlara ekleyeceği görüntüler ile birlikte Federasyon’a göndereceğini kendisinin maçın oynanıp oynanmaması ile karar yetkisinin olmadığını dosyayı inceleyecek olan Federasyon’un ilgini biriminin vereceği bir karar olduğunu söyledi.

İncelemeye katılan Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer, tesbit edilen eksiklerin pazar gününe kadar hepsinin giderilerek stadın maç oynamaya hazır hala geleceğini belirterek camiadan  bu konada rahat olmalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi