HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rums­por Baş­ka­nı Ru­mi Is­pa­nak son gün­ler­de özel­lik­le sos­yal med­ya­da ya­zı­lan­la­rın ger­çek­le­ri yan­sıt­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Ru­mı Is­pa­nak ko­nu hak­kın­da yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da sos­yal med­ya üze­rin­den ken­di­si hak­kın­da ya­zı­lan­la­rı ka­bul et­me­si­nin müm­kün ol­ma­dı­ğı­nı ken­di­si­nin bu renk­le­re en az bu eleş­ti­ri­le­ri ya­pan­lar ka­dar aşık ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek ‘2013-14 se­zo­nun­da kar­şı­ma aday bu­la­ma­dı­ğım gün­ler­de tes­lim al­dım.
Mad­di ve ma­ne­vi an­lam­da ta­ban yap­mış bat­mış en kaz bir Ço­rums­por var­dı. SSK, ver­gi ve Fe­de­ras­yo­na olan o za­man­ki 750 bin li­ra borç var­dı. Trans­fe­ri aça­mı­yor­duk fut­bol­cu­lar­la bi­re bir gö­rü­şe­rek an­laş­tık an­cak bir ka­çı yü­zün­den aç­ma­yı ba­şa­ra­ma­dık.


Ço­rum Be­le­di­yes­por Baş­ka­nı Fa­tih Öz­can, ku­lü­bün is­mi­ni Ço­rums­por yap­mak için cid­di adım­lar at­mış­tır. Ken­di adı­ma is­te­me­ye­nin gö­zü çık­sın. Bu tek­lif­le ben şah­sım adı­na gu­rur duy­dum. Yö­ne­tim Ku­ru­lu­nu top­la­yıp du­ru­mu bil­dir­dim on­lar­da be­nim gi­bi dü­şün­dü­ler. Ha­len bi­zim adı­mı­za ge­len ver­gi, ssk ve fe­de­ras­yo­na olan borç teb­li­gat­la­rı­nın öden­me­si du­ru­mun­da bu­nu se­ve se­ve ka­bul ede­ce­ği­mi­zi ken­di­le­ri­ne bil­dir­dik. Ka­mu­oyun­da bu­nu san­ki biz is­te­mi­yor­mu­şuz gi­bi bir al­gı ya­ra­tıl­ma­ya ça­lı­şı­lı­yor. Biz Ço­rums­por yö­ne­ti­mi ola­rak bu is­mi ver­me­ye ha­zı­rız fa­kat siz­ler ger­çek­ten ha­zır­mı­sı­nız mu­am­ma. Çün­ki bu ko­nu­da he­nüz bir ce­vap ala­ma­dık.
Evet eli­ni ta­şın al­tı­na sok­ma­yan aman ce­bim­den üç beş ku­ruş ek­sil­me­sin di­ye aday ol­mak­tan çe­ki­nen Ço­rums­por se­ver­le­ri o gün be­ni yal­nız bı­rak­tı­nız be­nim ça­lı­şa­rak ka­zan­dı­ğım ço­lu­ğu­mun ço­cu­ğu­mun rız­kı­nı iki­ye bö­lüp­te Ço­rums­por’u ayak­ta tut­mak için ça­ba­la­dı­ğım­da siz­ler ne­re­dey­di­niz.


Beş ku­ruş ge­li­ri ol­ma­yan bir Ço­rums­por’dan be­nim ne gi­bi ge­lir et­ti­ği­mi dü­şün­dü­nüz. Evet ben bu­nu o gün yap­tım ve iki iş ye­ri­mi ka­pat­tım. O iki iş ye­rim Ço­rums­por’umu­za he­lal ol­sun. O gün yap­tı­ğı­mı bu­gün ina­nın bir sa­ni­yi dü­şün­mez yi­ne ya­pa­rım. Şim­di yi­ne kim­se­nin bir ku­ruş kat­kı­sı ol­ma­dan Ço­rums­por’u mu­zu ye­ni­den di­rilt­mek is­ti­yo­rum. Bu­nun için ça­lış­ma­la­rı­mı­zı hız­lan­dır­dık. Bu açık­la­ma­yı kim­se­yi kı­rıp in­cit­mek için de­ğil ka­mu­oyu­nu ay­dın­lat­mak için yap­tım’ de­di.