HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor ligde üç hafta aradan sonra evinde Cizrespor’u Barış’ın kafa golü ile 1-0 galip gelerek üç puan sevinci yaşadı.
Ligde son üç maçından puansız ayrılan kadro dışılar ve sakatlık ile cezalı futbolcuların çokluğu nedeni ile Cizrespor maçına 17 kişilik kadro ile çıkan Çorum Belediyespor bu sezon ilk kez bir arada oynayan çok sayıda futbolcu ile mücadele etti.


Savunma dörtlüsünde Ertuğrul, Kemal, Samet ve Mümin Talip’e forma veren Teknik Direktör Mehmet Aurelio bu dörtlünün önünde ise genç Batuhan ve Mikail’e forma verirken hücumda ise genç Kıvanç ilk kez onbirde forma şansı buldular.


Maçta Çorum Belediyespor özellikle yan toplarda rakibin fiziksel gücü yüksek isimlerini durdurmakta zorlanırken hücumda ise beklenen üretkenliği gösteremedi. Maçın 29. dakikasında Kerem’in ortasında Barış’ın kafasından gelen gol ile moral bulan kırmızı siyahlı takım rakibin çok boş alan bırakmasına karşın bunları değerlendiremedi.


Zaman zaman yüksek tempo ve gerilimli geçen maçta konuk takım yan toplarla yakaladığı net pozisyonlarda son vuruşlarda başarılı olamayınca beraberlik fırsatlarını değerlendiremedi. Dar ve alternatifi az olan kadro ile mücadele eden kırmızı siyahlı takım futbol olarak olmasada alınan galibiyet ile zirve ile arasındaki puan farkının daha fazla açılmasına izin vermeyerek moral buldu. Son üç maçını kaybeden kırmızı siyahlı takım bu seriyide sona erdirerek ilk yarının kalan iki haftasına daha moralli çıkma fırsatını yakaladı.
Maçı Başkan Fatih Özcan ve Yönetim kurulu üyeleri ile iki bin kadar Çorumlu futbol sever izledi.

MAÇTAN DAKiKALAR:
5. dakikada sağ kanattan kazanılan faul atışında ceza sahasına Emrah’ın yaptığı ortada Mikail sağ kanattan topla buluştu çaprazdan sert vurdu kaleci Nevzat son anda köşeden kornere çelerek kalesinde gole izin vermedi.
10. dakikada konuk takım gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan faul atışında Yusuf’un ortasında Yunus Emre yakın mesafeden kafayı vurdu top yan direği sıyırarak auta gitti.
29. dakikada Çorum Belediyespor golü buldu. Bu dakikada sol kanattan Kerem topla hareketlendi son çizgiye inmeden arka direğe ortasında topu iyi takip eden Barış arka direkte boş durumda kafayı vurdu köşeden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
37. dakikada Cizrespor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan korner atışında  Safa altı pasta bom boş yükseldi kafayı vurdu kaleci Onurcan son anda çıkardı dönen topa Yunus Emre vurdu ancak pozisyonu ofsayt olduğu için konuk takım beraberlik şansından yararlanamadı.
İlk yarıyı Çorum Belediyespor Barış’ın golü ile 1-0 önde tamamladı.
60. dakikada sol kanattan Cizrespor’un kullandığı faul atışında Mazlum ortaladı Mustafa altı pas içinde yine bom boş yüks eldi kafayı vurdu top üst direği sıyırarak auta gitti.
90+2. dakikada Cizrespor mutlak bir gol fırsatından yine yararlanamadı. Sol kanattan yapılan ortada arka direkte Ömer boş durumda ayak koydu kaleci Onurcan son anda tokatladı savunma tehlikeyi kornere atarak rakibe beraberlik şansı vermedi.