HA­LİL ÖZ­TÜRK
İs­pan­ya'nın ev sa­hip­li­ğin­de dü­zen­le­ne­cek Av­ru­pa Ma­sa Te­ni­si Şam­pi­yo­na­sı'nda mü­ca­de­le ede­cek mil­li spor­cu­lar bu ül­ke­ye git­ti. Mil­li ta­kım Ço­rum’da sür­dür­dü­ğü kam­pı ön­ce­ki gün ya­pı­lan an­tren­man­la ta­mam­la­dı ve mil­li ta­kım ka­fi­le­si İs­pan­ya’ya git­ti. Mil­li ta­kı­mın son an­tren­ma­nı­nı Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Tur­han Can­dan zi­ya­ret ede­rek Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı’nda ba­şa­rı­lar di­le­di.
Tür­ki­ye Ma­sa Te­ni­si Fe­de­ras­yo­nun­dan ya­pı­lan açık­la­ma­ya gö­re, 18-23 Ey­lül ta­rih­le­rin­de Ali­can­te ken­tin­de dü­zen­le­ne­cek şam­pi­yo­na­da 44 ül­ke­den 125'i er­kek, 108'i ka­dın top­lam 233 spor­cu ma­dal­ya mü­ca­de­le­si ve­re­cek. 
An­tre­nör­ler Onur Ger­me­ya­noğ­lu ve Ha­lil Adak yö­ne­ti­min­de­ki mil­li ta­kım, İb­ra­him Gün­düz, Tal­ha Yi­ğen­ler, Ba­tu­han Ulu­cak, Öz­ge Yıl­maz, Si­bel Al­tın­ka­ya ve Be­tül Nur Kah­ra­man'dan oluş­tu. 
Ger­me­ya­noğ­lu, şam­pi­yo­na ön­ce­sin­de  Ço­rum'da iyi bir ha­zır­lık dö­ne­mi ge­çir­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek, "Bu şam­pi­yo­na­da ay­nı za­man­da çift­ler ve ka­rı­şık çift mü­sa­ba­ka­la­rı da oy­na­na­cak. Uzun bir ara­dan son­ra ilk kez ta­ma­men yer­li ve ol­duk­ça genç bir ekip­le mü­ca­de­le ede­ce­ğiz." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Spor­cu­la­rın so­rum­lu­luk­la­rı­nın far­kın­da ol­du­ğu­nu ve bu doğ­rul­tu­da ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dür­dük­le­ri­ni vur­gu­la­yan Ger­me­ya­noğ­lu, "He­de­fi­miz özel­lik­le çift­ler ve ka­rı­şık çift­ler­de gü­zel bir de­re­ce el­de et­mek. Bi­rey­sel ola­rak da 2020 ve 2024 Olim­pi­yat Oyun­la­rı he­def­le­ri doğ­rul­tu­sun­da en faz­la pu­anı top­la­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Son dö­nem­de Ak­de­niz Oyun­la­rı, Av­ru­pa ve Dün­ya Şam­pi­yo­na­la­rın­da gü­zel ba­şa­rı­lar el­de et­tik. Bu­ra­da da en iyi­si­ni el­de et­mek için tüm mü­ca­de­le­mi­zi or­ta­ya ko­ya­ca­ğız." de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du.