HALİL ÖZTÜRK
Çorum Masa Tenisi’nde güçlü alt yapısı ile küçükler ve miniklerdeki başarısı ile sözü sahibi olmaya devam ediyor.

Ankara’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan küçükler ve minikler en iyiler yarışmalarında Çorumlu sporcular bir altın üç gümüş madalya kazandılar. 16 madalyadan dördünü Çorumlu sporcular alarak bu alandaki üstünlüklerini bir kez daha ortaya koydular.
Küçük erkekler en iyilerde Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan İsmail Eren Alıcı 16 maçta 14 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 30 puanla birinci olurken aynı kulüpten Arda Kekillioğlu ise aynı galibiyet ve aynı mağlubiyet ile averajla ikinci oldu. Bu kategoride Muhammed Fatih Candan ise sekiz galibiyet sekiz mağlubiyet ile dokuzuncu sırada yer aldı.
Küçük Kızlarda ise en iyilerde mücadele eden dört sporcudan ikisi müsabakalara katıldı. Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan Ezel Arslan 13 maçta 12 galibiyet ve bir mağlubiyet ile 25 puanla ikinci olurken Ankara’dan Büşra Demir ise tüm maçlarını kazanarak birini oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. Çorum’dan Elif Sare Akdanalı ise 13 maçta üç galibiyet on mağlubiyet ile 11 puanla on birinci sırada yer aldı. Bu kategoride Aybüke Banu Şimşek ve Asude Tuğbe Şimşek ise müsabakalara katıldılar.
Minik kızlarda ise Çorum Spor İhtisas kulübünden Nehir Bolat 15 maçta 11 galibiyet alarak 26 puanla ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Ankara’dan Elif Sude Çetin ise 12 galibiyet ve üç mağlubiyet alarak 27 puanla altın madalya kazandı. Aynı kulüpten Zümra Sırıklı ise sekiz galibiyet yedi mağlubiyet alarak 7 puanla sekizinci oldu. Minik erkeklerde ise Çorum’dan mücadele eden Yusuf Yüktaşır yedi galibiyet ve yedi mağlubiyet ile yedinci oldu.

Editör: Haber Merkezi