YÜK­SEL BA­SAR
Yıl­dız Mil­li ta­kım seç­me­le­rin­de Ço­rum’lu iki spor­cu kür­sü­ye çık­ma­yı ba­şar­dı. Yıl­dız kız­lır ve er­kek­ler­de ilk 16’la gi­ren spor­cu­lar En iyi 16’lar tur­nu­va­sı ve mil­li ta­kım seç­me­le­ri­ne hak ka­zan­dı­lar.
Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por’da ka­tı­lan 51 spor­cu­nun mü­ca­de­le et­ti­ği yıl­dız er­kek­ler­de Uğur­can Dur­sun kü­çük­ler­de mü­ca­de­le et­me­si­ne kar­şın yıl­dız­lar­da üçün­cü ola­rak bronz ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du ve bü­yük bir ba­şa­rı­ya da­ha im­za at­tı. Uğur­can Dur­sun ilk tur­da Gi­re­sun’dan Ta­ha Mert Kı­lı­çoğ­lu’nu 3-0 ye­nen Uğur­can Dur­sun kin­ci tur­da İs­tan­bul’dan Meh­met Enes Ero­lan’ı 3-0 ye­ne­rek çey­rek fi­na­le yük­sel­di. Çey­rek fi­nal­de İs­tan­bul’da Ba­tu­han Gür­ses’e 3-0 ye­ni­len Uğur­can Dur­sun re­pe­saj ma­çı oy­na­ma hak­kı ka­zan­dı.

Re­pe­saj­da ilk ma­çın­da An­tal­ya’dan Ar­da Te­mel’i 3-0 ye­nen Uğur­can Dur­sun son­ra­ki tur­da İs­tan­bul’dan Emir Eren Atı­cı’yı 3-0 yen­di. Son­ra­ki tur­da ise abi­si Umut Ba­ha Dur­sun ile kar­şı­la­şan Dur­sun abi­si­ni­de 3-1 ye­ne­rek ya­rı fi­na­le yük­sel­di. Ya­rı fi­nal ma­çın­da ise İs­tan­bul’dan Ta­rık Sa­im Öz­bek’e 3-1 ye­ni­len Uğur­can Dur­sun üçün­cü ola­rak bronz ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du. Bu ka­te­go­ri­de Umut Ba­ha Dur­sun al­tın­cı olur­ken, Yi­ğit Fur­kan Şim­şek 13. ol­du.
Yıl­dız ba­yan­lar­da ise 107 spor­cu mü­ca­de­le et­ti. Ço­rum Genç­liks­por’dan ye­ti­şen ve Fe­ner­bah­çe Ku­lü­bü­ne trans­fer olan Asu Ay­ça Şen­yu­va dör­dün­cü ola­rak bronz ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du. 32 spor­cu­nun mü­ca­de­le et­ti­ği bu ka­te­go­ri­de Asu Ay­ça Şen­yu­va ilk tur­da Zon­gul­dak’tan Pe­lin­su Açık­göz’e 3-0 ye­ni­len Şen­yu­va re­pe­saj maç­la­rı yap­tı.

Re­pe­saj ilk ma­çın­da Ço­rum’dan Mi­ne Şev­val Cin­göz’ü 3-1 ye­nen Şen­yu­va son­ra­ki tur­da An­ka­ra’dan Öz­lem Arık’ı 3-1 yen­di. Son­ra­ki tur­da İz­mir’den Ar­zu­su Cey­han’ı 3-0 ye­nen Asu Ay­ça Şen­yu­va Bat­man’dan Ha­cer Kap­lam’ı 3-1 ye­ne­re Is­par­ta’dan Be­ril Ir­mak ile ma­dal­ya ma­çı­na çık­tı. Bu ma­çı zor­lu bir mü­ca­de­le so­nun­da 3-2 ka­za­nan Şen­yu­va ya­rı fi­nal ma­çın­da İs­tan­bul’dan Yağ­mur Şev­val Ka­ra­ca’ya 3-0 ye­ni­le­rek dör­dün­cü ol­du ve bronz ma­dal­ya ka­zan­dı.
Mil­li ta­kım seç­me­le­ri so­nun­da Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Ku­lü­bü’nden üçün­cü olan Uğur­can Dur­sun, al­tın­cı olan Umut Ba­ha Dur­sun ve 13. olan Yi­ğit Fur­kan Şim­şek en iyi 16’lar­da mü­ca­de­le et­me­ye ve mil­li ta­kım umut­la­rı­nı de­vam et­ti­ren isim­ler ol­du.

Geç­ti­ği­miz gün­ler­de Fe­ner­bah­çe’ye trans­fer olan Asu Ay­ça Şen­yu­va dör­dün­cü ola­rak kür­sü­ye çık­ma­yı ba­şa­rır­ken Yağ­mur Ye­şil ye­din­ci ola­rak er­kek­ler­de ise Emir Eren Atı­cı ye­din­ci ola­rak En iyi 16’lar­da mü­ca­de­le et­me ve mil­li ta­kı­ma git­me şans­la­rı­nı de­vam et­tir­di­ler.

Mil­li ta­kım seç­me­le­ri üç aşa­ma­lı ola­rak ya­pı­la­cak. Haf­ta so­nu ya­pı­lan seç­me­ler so­nun­da ilk 16 sı­ra­yı alan spor­cu­lar En iyi 16’lar tur­nu­va­sın­da ve Fer­di Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sın­da el­de ede­cek­le­ri de­re­ce­le­re gö­re ala­cak­la­rı pu­an­lar sı­ra­la­ma­sı so­nun­da mil­li ta­kım­da ül­ke­mi­zi tem­sil ede­cek spor­cu­lar bel­li ola­cak.

Editör: Haber Merkezi