HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Osmancık Belediyespor, Sungurlu Belediyespor’u 2-1 yenerek önümüzdeki sezon BAL’da mücadele etmeye hak kazandı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biten maçın son dakikalarında Osmancık Belediyespor Salih’in kafasından bulduğu golle maçı 2-1 kazanarak Bölgesel AmatörLig’de  mücadele etmeye hak kazandı.

1 nolu sentetik çim sahada oynanan maçı yaklaşık iki bin taraftar izledi. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Osmancık BelediyeBaşkanı Ahmet Gelgör ile iki Belediyenin Başkan Yardımcıları Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ve Sportif Direktör Hamit Işık da izledi.

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi temsil eden Sungurlu Belediyespor özellikle ikinci yarıdaki performansı ile büyük bir çıkış gösterip ligde kalmayı başardı. OsmancıkBelediyespor ise amatör ligdeki tüm maçlarını kazanarak başarılı bir sezonu tamamladı.

Güzel bir havada oynanan maç beklendiği gibi oldukça kontrollübaşladı. İki takımın sahadaki bu kontrollü futbolu karşılığında orta sahada mücadele yüksek olurkan kale önü pozisyonu fazla olmadı.

Osmancık Belediyespor’un silahı Onur’un götüreceği toplar olurken, Sungurlu Belediyespor ise Osman’ın indireceği toplar üzerine bir oyun düzeni ile başladılar.İki takımda ilk yarıda bu silahları ile birer gol buldular. Onur’un düşürülmesi ile kazanılanpenaltı atışını Yusuf  gole çevirirken Osman’ın kafa topundu indirdiği topla Başaran skoru eşitledi. İkinci yarıda ise iki takımda orta sahada rakibe boş alan vermezken Osmancık Belediyespor’un sol kanattaki etkili ismi Keita iki kez etkili geldiği bu yarıda 86. dakikadaki mükemmel ortasında tecrübeli isim Salih’in kafasından gelen golle maçı 2- 1 kazanan Osmancık Belediyespor önümüzdeki sezon Bölgesel
Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Osmancık ilçe olarak dört sezon önce Osmancıkspor ismi ile Bölgesel AmatörLig’de mücadele ederken dört yıl sonra yeniden bu kez Osmancık Belediyespor ismi ile bu ligde mücadele etmeyehak kazandı. Hakemin  bitiş düdüğü ilebirlikte Osmancık Belediyespor’lu  futbolcular ve taraftarlar büyük bir coşku yaşadılar.

MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Osman kafa ile indirdi Başaran topun gelişine msert vurdu kaleci Muhammed Zahid son andaköşeden kornere çeldi. 

26. dakikada Osmancık Belediyesporpenaltı atışı kazandı.Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Onur çizgi üzerinde rakibininhamlesi ile yerde kaldı maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi Atışı kullanan Yusuf topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek Osmancık Belediyespor’u 1-0 öne

27. dakikada sol kanattan yapılan ortada Osman yine iyi yüksildi Taha dönerek sert vurdu kaleci köşeden topu kornere çeldi.

35. dakikada Sungurlu Belediyespor beraberlik golünü buldu. Sol kanattan yapılan ortada Osman ile kaleci Muhammed Zahid aynı topa yükseldi kaleci yerde kaldı maçın hakemi devam dedi boşta kalan topa Başaran yakınmesafeden sert bir
 vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı.

İlk yarı karşılıklı atılan bu gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.

63. dakikada sağ kanattan kullanılar korner atışında yakın mesafeden Salih kafayı vurdu kaleci Kaan mükemmel bir refleksle topu tokatladı dönen topu savunma
uzaklaştırdı.

86. dakikada Osmancık Belediyespor yeniden öne geçti. Sol kanattan ileri çıkan Keita sert ve mükemmel bir orta yaptı tecrübeli forvet Salih yakın mesafeden kafayı vurdu topu köşeden ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. Maçta bu golle Osmancık Belediyespor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi ve önümüzdeki sezon BAL’da oynamaya hak kazandı.