HALİL ÖZTÜRK
Osmancık Belediyespor’da baraj maçının ardından Bölgesel Amatör Lig’e yükselme sevinci soyunma odasını bayram yerine çevirdi.

Kırmızı Beyazlı takımda maçın bitiş düdüğünün ardından saha içindeki sevinç ve coşku daha sonra soyunma odasında devam etti. Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ile Özelleştirme İdaresi Başkanı ve aynı zamanda Osmancık Belediyespor Onursal Başkanı Ahmet Aksu’nun soyunma odasına gelmesi ile coşku doruğa çıktı. Futbolcular iki başkana büyük sevgi gösterisinde bulunurken her zaman olduğu gibi şampiyonluk primininde artırım istediler.

Yönetimin maçtan önce şampiyonluk primi olarak 5’er bin lira açıkladığı buna Belediye Başkanı’nında katkı vereceği ve kesin rakamın önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. Maç sonunda sevinç gösterileri davul zurna ile devam etti.

Osmancık Belediyespor’da baraj maçının ardından yönetim, teknik heyet ve futbolcular toplu olarak akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğin ardından ise dağıldılar.

Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde tüm camiayı bir araya getirecek geniş katılımlı bir organize hazırlığında olduğunu öğrenildi. Alınacak bu karar doğrultusunda futbolcuların hakettikleri paraların ödenmesi ve şampiyonluk eğlencesinin yapılacağı geceye çok sayıda davetlinin katılması amaçlanıyor. Öte yandan Yönetim Kurulu’nun yeni sezon yol haritasını belirlemek için bir araya geleceği planlama çalışmasına başlayacağı öğrenildi.


Hüseyin Hoca sözünü tuttu:  Sungurlu Belediyespor’da ilk Teknik adam tecrübesini yaşayan ve performansı ile büyük beğeni toplayan Hüseyin Eğer Osmancık Belediyespor maçından sonraki hareketi ile takdir topladı. Genç Teknik Adam maçtan önce Osmancık Belediyespor’un antrenör futbolcusu Turgay Doğan ile düzenlediği basın toplantısında ‘Yenersek teselli yenilirsek teselli ederiz’ sözünü yerine getirdi.Maçın bitiş düdüğünden sonra sahanın ortasına kadar gelerek Turgay Doğan’ı ardından da bir dönem birlikte forma giydiği Mahir Koçak’ı tebrik ederek soyuma odasına gitti.


Antrenör futbolcu Turgay havada

Çorum futboluna uzun yıllardır futbolcu olarak hizmet eden ve bir çok kulüpte forma giyen Turgay Doğan iki sezondur Osmancık Belediyespor’da futbol hayatını sürdürüyor. Bu sezon başında teknim adam olarak tecrübeli isim Özcan Duman’ı takımın başına getiren Osmancık Belediyespor yönetimi devre arasında farklı nedenlerden dolayı tecrübeli teknik adam ile yolları ayırdı ve takımı oyuncu olarak bünyesinde bulunan Turgay Doğan’a teslim etti. Hedefe oynayan bir takım yönetimi adına riskli bir karar aldı. Ancak antrenör futbolcu olarak Turgay Doğan takımın çizgisini devam ettirdi ve ligi kayıpsız olarak tamamladı. Baraj maçında da takımı saha içinde hem oynayarak hemde hamleleri ile mükemmel yönetti ve bir kez daha Bölgesel Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı. Bu başarısının ardından futbolcu arkadaşları onu böyle havalara atarak onura ettiler ve büyük bir coşku yaşattılar.


Herkese TEŞEKKÜR’ler

Çorum futbolu üç yıldır yaşamadığı bir heyecanı tekrar yaşadı. Bölgesel Amatör Lig’de Çorum’u temsil edecek takımı belirlemek için oynanan baraj maçı gerçekten hem sahada mücadele eden iki takım oyuncularına hem tribündeki taraftarlara hemde Çorum’a yakıştı.
Maç öncesinde her türlü spekülasyona açık maçta farklı senaryolar yazıldı. İki takım taraftarlarının büyük ilgi göstermesi beklenen ve tribünün yetersiz kalacağı izdiham olacağı yönündeki benimde içinde bulunduğu grubun eleştilerini maç günü o kadar olmadığını görerek öğrendik.
Gerek iki takımın taraftarları gerekse Çorumlu futbol severlerin maça ilgili yüksekti. Kale arkasına taraftarın alınması ile birlikte tribün bölümü oldukça rahatladı. Maç öncesinde iki takım taraftarlarının futbolcularına ve Belediye Başkanlarına tezahüratları destekleri çok güzeldi. Asıl çok güzel olan ise 96 dakika oynanan ve tansiyonu heyecanı hep yüksek olan maçın gerek saha içinde gerekse tribünde hep CENTİLMENLİK içinde geçmesi oldu.
İki takımında sahadaki yüksek mücadelesi karşısında tribünden en ufak bir olumsuzluğun olmaması buna saha içindeki iyi niyetli futbolcularında çabası ile saha içinde örnek bir futbol oynanmasını eklersek gerçekten herkes teşekkürü hak ediyor.
Maçın bitiş düdüğünden sonra ise Sungurlu Belediyespor’lu taraftarlar ve futbolcuların en ufak bir taşkınlık yapmadan ayrılmaları, Osmancık Belediyespor’lu taraftar ve futbolcularında rakibi rahatsız edecek hiç bir eylemde bulunmadan sevinçlerini yaşamaları nedeni ile her türlü alkışı ve teşekkürü hak ettiler. Teşekkürler Sungurlu Belediyespor özellikle ligin ikinci yarısındaki performansın ile her türlü övgünü hak ettin. Teşekkür Osmancık Belediyespor 18 haftalık lig maratonu ve ardından baraj maçını kazanarak seriyi devam ettirip Çorum’u BAL’da temsil etme hakkı kazandığınız ve sahadaki centilmen görüntünüzden dolayı bir kez daha teşekkürler.
Çorum futbolu adına güzel bir gün oldu tabiki bir taraf sevinecek bir taraf üzülecekti. Ben yaşanan bu güzelliklerden sonra asıl kazananın Çorum futbolu olduğunu düşünüyorum.