HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ma­sa Te­ni­si Fe­de­ras­yo­nu ile Hi­tit Bil­gi­sa­yar fir­ma­sı ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen ‘Uçan Ra­ket­ler’ pro­je­si­nin star­tı dün Ço­rum’da ve­ril­di.
Pro­je­nin ta­nı­tım top­lan­tı­sı dün sa­bah Bu­ha­ra Kül­tür Mer­ke­zi’nde ya­pıl­dı. Top­lan­tı­ya CHP Mil­let­ve­ki­li Tu­fan Kö­se, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ze­ki Gül, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Tur­han Can­dan, Mil­li Eği­tim Mü­dür ve­ki­li Hü­se­yin Kır, Genç­lik ve Spor İl Mü­dür ve­ki­li Er­do­ğan Şa­hin­ci, Ma­sa Te­ni­si Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Ke­rim Koç, Hi­tit Bil­gi­sa­yar Hiz­met­le­ri Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­sı Se­zer Öz­mut­lu, KKTC Ma­sa Te­ni­si Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı ile bir­lik­te mil­li ta­kım spor­cu­la­rı ka­tıl­dı­lar.
Ba­sın top­lan­tı­sın­da ilk ola­rak Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Fa­tih Koç ko­nuş­tu, da­ha son­ra Hi­tit Bil­gi­sa­yar Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı  Se­zer Öz­mut­lu ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ze­ki Gül bi­rer ko­nuş­ma yap­tı­lar.
Mi­sa­fir­ler da­ha son­ra per­şem­be pa­za­rın­da ku­ru­lan ma­sa te­ni­si ala­na geç­ti­ler. Pro­je kap­sa­mın­da Ço­rum’a da­ğı­tı­la­cak 60 adet ma­sa pa­za­rın tüm böl­ge­le­ri­ne ku­rul­du. 


Bu­ra­da ya­pı­lan tö­re­ne ise sa­bah­ki ba­sın top­lan­tı­na ka­tı­lan­la­ra ek ola­rak AK Par­ti Ço­rum Mil­let­ve­ki­li Erol Ka­vun­cu, CHP İz­mir Mil­let­ve­ki­li Bed­ri Ser­tel ile çok sa­yı­da okul mü­dü­rü, ida­re­ci­si, öğ­ret­men, öğ­ren­ci ve ve­li­ler ka­tıl­dı­lar.
Bu­ra­da ise ko­nu­şan CHP Ço­rum mil­let­ve­ki­li Tu­gan Kö­se böy­le­si­ne ör­nek bir pro­je­nin Ço­rum’da baş­la­tıl­ma­sın­dan duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti di­le ge­tir­di. Es­ki bir ma­sa te­ni­si spor­cu­su ola­rak bu pro­je­yi çok önem­se­di­ği­ni be­lir­ten Kö­se pro­je­de eme­ği ge­çen her­ke­se çok te­şek­kür et­ti ve bu pro­je­nin Ço­rum’dan mil­li ta­kım­lar dü­ze­yin­de spor­cu­lar çı­kar­ta­ca­ğı­na olan inan­cı­nı di­le ge­tir­di.


AK Par­ti Ço­rum Mil­let­ve­ki­li Erol Ka­vun­cu ise tö­ren­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da in­san için spo­run bir ilaç ol­du­ğu­nun ar­tık bi­lik­sel ola­rak ka­nıt­lan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek dev­let ola­rak spo­ra her tür­lü kat­kı ve des­te­ği ver­dik­le­ri­ni söy­le­di. Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ba­zın­da spor ya­tı­rım­la­rı ko­nu­sun­da her tür­lü kat­kı­yı ver­me­ye ha­zır ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten Ka­vun­cu, bu pro­je­nin­de Ço­rum’da baş­la­ma­sın­dan duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti di­le ge­tir­di ve kat­kı­da bu­lu­nan her­ke­se te­şek­kür et­ti.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan ön­ce mil­li ta­kım spor­cu­la­rı gös­te­ri ma­çı yap­tı­lar. Ar­dın­dan ise pro­to­kol üye­le­ri mil­li ta­kım spor­cu­la­rı ve bir­bir­le­ri ile gös­te­ri ma­çı ile açı­lış prog­ra­mı ta­mam­lan­dı.
Da­ha son­ra 6-15 yaş genç­ler ara­sı ma­sa te­ni­si tur­nu­va­sı­nın star­tı ve­ril­di.


Tür­ki­ye Ma­sa Te­ni­si Fe­de­ras­yo­nu ve M.E.B. İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen ih­ti­yaç sa­hi­bi Ço­rum Mer­kez ve il­çe­le­rin­de­ki İl­köğ­re­tim okul­la­rı­na, 60 adet Ma­sa Te­ni­si Ma­sa­sı, ra­ket ve top he­di­ye edi­lir­ken, 27 İl­köğ­re­tim Oku­lun­da gö­rev ya­pan 46 öğ­ret­men ve be­den eği­ti­mi öğ­ret­me­ni­ne de TMTF ta­ra­fın­dan üc­ret­siz 1.Ka­de­me yar­dım­cı An­tre­nör Kur­su ve bel­ge­si ve­ril­di. Uçan Ra­ket­ler Sos­yal So­rum­lu­luk Pro­je­siy­le ay­rı­ca 600 adet ra­ket ve 6 bin Ma­sa Te­ni­si to­pu et­kin­li­ğe ka­tı­lan­la­ra he­di­ye edil­di.
 Pro­je ile öğ­ren­ci­le­rin an­tre­nör eş­li­ğin­de pro­fes­yo­nel ola­rak ma­sa te­ni­si­ne yö­nel­me­le­ri­ni sağ­la­ma­yı amaç­la­yan pro­je, ma­sa te­ni­si sa­ye­sin­de spo­ru bir ya­şam tar­zı­na dö­nüş­tür­me­yi he­def­li­yor.