HALİL ÖZTÜRK
Çorum amatörünün köklü kulüplerinden Ulukavakspor’da yeni yönetim teknik heyet ve futbolcular bir araya geldiler. Emek Lokantası’nda düzenlenen yemeğe Ulukavakspor’un yeni başkanı İsmail Ateş, Başkan Yardımcısı Hasan Eker,Sayman Tuğrul Topuz, Sekreter Tuğrul Atak Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Mertek, Adil Nezih Kayışoğlu ve Kenan Gözübüyük’ten oluştu.


Yeni Yönetim Kurulu teknik heyette Yusuf Aydemir ile yola devam etme kararı alırken bu sezon büyüklerde U 19 ve 2. Amatör Küme Büyükler ile U 11, U 12 ve U 13 kategorilerinde Beşiktaş futbol okulu sporcuları ile katılacaklar.


Tanışma toplantı sonunda Kulüp Başkanlığı görevine getirilen İsmail Ateş, kulübün ismini bu sezon Ulukavakspor ile devam edeceğini yeni sezonda ise 1903 Ulukavakspor ile yola devam edeceklerini söyledi. Ateş, Çorum amatör sporunun köklü kulübü Ulukavakspor’un yeniden eskisinden daha iyi noktala getirmek için yola çıktıklarını bunun içinde gerekli plan ve programlarını yaptıklarını söyledi.
Aynı zamanda Çorum Beşiktaşlılar Dernek Başkanı İsmail Ateş, bu hedefe ulaşmak içinde Avcılar, Silivri ve Beylikdüzü gibi şube başkanları ile bir arada olduklarını ve onlardan her türlü katkıyı ve desteği alacaklarını belirtti.


1903 Ulukavakspor olarak yeni sezon takım kadrosunu büyük oranda oluşturduklarını belirten Ateş siyah beyazlı kulübü yeniden eskisinden daha iyi noktalara getirmek için yola çıktıklarını ve bunda da başarılı olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Yazın açtıkları Çorum Beşiktaş Futbol Okulu’nun alt yapılarını oluşturacağını belirten Başkan Ateş yeni yönetimde birlikte görev aldıkları tüm arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.


Ulukavak’dan iki yabancı transfer

2.Amatör Küme Büyükler Liginde mücadele edecet olan Ulukavakspor sezonun ilk transferlerini yabancı iki futbolcu ile yaptı.

2.Amatör Büyükler Futbol Liginde şampiyonluk hedefi yola çıkacak olan Ulukavakspor’da yönetim ve futbolcuların bir araya geldiği yemekte Başkan İsmail Ateş, Hitit Üniversitesi’nde eğitim gören 19 yaşındaki defans oyuncusu Gineli İbrahim Kamara ile 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Dominik Kamara ile anlaştıklarını açıkladı. İki futbolcunun da takıma fayda sağlayacağına inandıklarını da sözlerine ekleyen Ateş, antrenör  Yusuf Aydemir’in raporu doğrultusunda takviyelerin de devam edeceğinin de müjdesini verdi.


Çorum Amatör futbolunda ilk yabancı transferini 1. Amatör Küme’de mücadele eden Osmancık Belediyespor yapmıştı. Ulukavakspor ise yabancı futbolcu transfer eden ikinci takım oldu.