Halil ÖZTÜRK

Çorum Belediyespor’un ismi Yeni Çorumspor olarak değiştirildi. Kulüp Başkanı Fatih Özcan isim değişikliğinin Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu ve Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını belirterek şirketin Mali Kurul tarafından da onaylandıktan sonra tamamen resmiyet kazanacağını söyledi.

Başkan Özcan dün Başkan Yardımcıları Hamit Işık ve Mustafa Altunkaya ile birlikte tesislerde taraftarlarında katıldığı basın toplantısında isim değişikliği ve hakkında yapılan eleştiriler konusunda oldukça sert açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan isim değişikliği konusunda perde arkasından engel olmak isteyenler ile ilgili olarak Adliyespor maçından sonra daha detaylı ve net açıklamalar yapacağını söyledi.
Çorumspor’un siyaset üzerinde olması ve tüm Çorum’u kucaklaması için göreve gelirken verdikleri sözü yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Fatih Özcan ‘Tüm engelleri aştık ve kulübün ismini Yeni Çorumspor olarak tescil ettirdik.

‘Şampiyon olamazsak gereğini yaparım’
Beni tribünlere oynamakla suçlayacaklar evet ben tribünlere oynuyorum çünki kulübün gerçek sahibi taraftardır. Onların içinden gelen birisi olarak açık yüreklilikle söylüyorum bu takımın sahibi taraftardır bizde onlar için elimizden gelen mücadeleyi veririz. Üç yıllık proje ile geliyoruz dedik hedefimiz PTT 1. lig dedik bu sezon sonunda şampiyon olamazsak sezon sonunda ben koltuğu başkaları gibi işgal etmem. Bütün başarısızlığı ben üstlenirim ve gereğini yaparım.

‘Çift başlı kartal sahalara dönmüştür’
Çorum FK dedik olmadı ancak Yeni Çorumspor olarak bu külüp çift başlı kartalı ile sahalara dönmüştür. Tüm engellemelere rağmen Çorumspor yeniden sahalara dönmüştür. Kulüp ile birlikte şirket kurulumuda büyük oranda tamamlandı. Federasyon Mali Kurul’u kulübün aktif ve pasiflerini inceleyecek ve vereceği rapor sonunda da şirket Yeni Çorumspor Kulübü AŞ olarak tescillenecek. Kulüp ve Şirket yönetimleri ayrı olacak. 

‘Pazarlıkları yaşayan anlatma sözü verdi’
Çorumspor’un nasıl siyasete alet edildiğini, başkanlığı ve belirli başkanlık koltuklarının nasıl pazarlık konusu yapıldığını tek tek açıklayacağım. Bir takım koltuklara gelebilmek için başka koltukların garantisini isteyenler, Fatih Özcan’ın görevden alınarak onun yerine birinin gelmesi ile orası senin olsun diye pazarlık yapılıyor.  Görüntüye göre tüm Çorum bizlere karşı. Kimseye bir diyet borcumuz yok takıma zarar vermemek adına Adliyespor maçından önce konuşmuyorum. Yanımda sadece tribünler varmış. Çorum’da makamı mevkisi olan iyi bir makamdaki abimiz söz verdi Adliyespor maçından sonra canlı olarak çıkarak yapılanları açıklama sözü verdi. Beni taraftarlar getirdi taraftarlar gönderir. Tek şartım şampiyon olamazsak ben zaten çeker giderim. Ben bedelini ödemediğim işin altına girmem. tek başıma geldim kimseden delikli kuruşta almadım. Lütfen Çorumspor’u siyasete alet etmesinler.
‘AK Parti adayı geldi diğer parti adaylarınıda bekliyoruz’
Önceki gün AK Parti Belediye Başkan adayı ziyaret etti diğer partilerin adaylarınıda bekliyoruz. Bu takım tüm Çorumun ortak paydasıdır. Bu arada taraftarlarımızın AK Parti Belediye Başkan adayı konusundaki eleştirilerine katılmıyorum. Başkan adayımız burda somut projeler üzerinde çok verimli bir görüşlerini dile getirdi ve Çorumspor’un ortak payda olmasına vurgu yaptı. Çorumspor’da siyaset bugün bitmiştir. Burdan aliviye, sünyiye, milönüne, buharaya, mecitözü, iskilip sungurluya sesleniyorum artık bahene bitmiştir lütfen artık sahalara dönelim.
‘Takım 15 gündür kampta’
Takımı 15 gündür kampa aldık ve bu süreç sonunda içerde ikide iki yaptık. İnşallah Adliyespor maçını deplasmanda kazanarak dış saha karnemizi tersine çevirmek istiyoruz. Ben taraftarlardan tek isteğim şahsi küfür ettirmesinler. Bunlar genç çocuklar etkileniyorlar. Tabiki eleştiri yapacaksınız yendiklerinde alkışladığınız gibi kötü olduğunda eleştirmek hakkınız.
İkinci yarı için teknik heyetin raporu doğrultusunda 3-4 tane takviye yapacağız. Bunun için tanıdığımız bildiğimiz isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. İkinci yarıya daha güçlü bir Çorumspor olarak çıkmak istiyoruz.

Dokuz yıldır devlet memuru zihniyeti ile yönetilmiş futbol kulübü yapabilmek çok zor. Sahada başarı olunmadığı sürece bedel ödeneceğini öğretemedik. Taraftar o forma kutsal dediği zaman alınmayacak. Kulübün lisanslı ürünlerinin satılacağı store için stadyum veya AVM’de yer arayışımız devam ediyor.
‘Çorumspor’u borçları ile birlikte şartsız olarak almaya hazırım’
Çorumspor Başkanı Rumi Ispanak’a sesleniyorum daha önceki görüşmemizde bana borçları olduğunu söyledi. Burdan ilan edyorum borcu ile birlikte şartsız kayıtsız olarak Çorumspor’u almaya hazırım. Çorumspor’dan beden alınmaz bedel ödenir. Burdan sizlere söz veriyorum bu sezon bitmeden ben burdan gitmeden ordan Yeniyide sileceğim Çorumspor olarak yolumuza devam edeceğimizin sözünü veriyorum.

Editör: Haber Merkezi