HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadda en önemli aşama olan çim serimi başladı. Yapımcı firma tarafından dün sabah başlayan çim serimde sahanın üçte birinin serimi tamamlandı.

Belediye Başkanı Zeki Gül dün stada giderek çim serimini inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Yapımcı firma tarafından Saakarya’dan getirilen çimler dün sabahtan itibaren hazırlanan zemin üzerine serilmeye başlandı. Hibrit çimin bakımı zor olduğu için yapımından vaz geçilmesi nedeni ile normal çim seriminin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.


15 bin kişilik stadın çim seriminin yanı sıra tribünlerin koltuk montajıda aralıksız devam ediyor. Kırmızı Siyah olarak tasanlanan koltuklarda maraton tribünündeki Çorum yazısı stada ayrı bir görüntü veriyor.

Tamamı kapalı, ışıklandırmalı ve alttan ısıtmalı olarak yapılan stadın tribün altındaki bölümlerinde ve çevre düzenlemesindeki çalışmalarıda aralıksız devam ediyor. Stadın yıl sonuna kadar geçici kabulününü yapılması bekleniyor.

Stadın çim serimini yapan uzmanlardan aldığımız bilgiye göre çim seriminden itibaren 1.5 -2 ay gibi bir süre içinde futbol oynamaya hazır hale gelebilir. Bunun için yapılacak bakımın çok önemli olduğunu söylediler. Çim seriminin tamamlandıktan sonra toprağa kök salması ve güçlenmesi için yapılacak çalışmalarında hemen başlanması halinde kırmızı siyahlı takımın ikinci yarının ortalarından itibaren maçlarını bu sahada oynaması ihtimali bulunuyor. Bunu çimlerin tutması ve hava şartlarının buna izin vermesi belirleyecek.

Editör: Haber Merkezi