Sungurlu Koruma Kurulunun dördüncü dönem Aralık ayı toplantısı Ticaret Borsası’nda yapıldı.
Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliğinin 112. Maddesi gereğince oluşturulan ve aynı yönetmeliğin 114. Maddesi gereğince üç ayda bir toplanması gereken Sungurlu Koruma Kurulu Başkanlığının 2018 yılı Aralık ayı toplantısı Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Yapılan açıklamaya göre toplantı, Sungurlu Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken’in yerine vekaleten Sungurlu Cumhuriyet Savcısı Erhan Tezkorkmaz’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Sungurlu Cumhuriyet Savcısı Salih Çetiner, Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Behiç Akkaş, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Kürbüz, Sungurlu Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen, Sungurlu Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Fazlı Bozer, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, Boğazkale Milli Eğitim Müdür Vekili Rıza Güleçyüz, Alaca Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Muammer Ulu, Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Yetik, Baro Temsilcisi Recep Kelepircioğlu, Boğazkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Şahin Şeker ile Halkbank ve Ziraat Bankası şube müdürleri katıldı.
Koruma Kurulu Başkan vekili Sungurlu Cumhuriyet Savcısı Erhan Tezkorkmaz’ın toplantı için hazırlık yapan Ticaret Borsası Başkanlığına teşekkür konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri ele alındı. Toplantı gündeminde yer alan; 15 Temmuz Hatıra Ormanının ağaçlandırılması, hükümlülerin bir meslek edindirilmelerine yönelik açılan kurslar, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlüler ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hazırlanan projeler ve maddi durumu zayıf olan hükümlülerin çocuklarına yapılabilecek yardımlar hakkında koruma kurulu üyelerine bilgi verildi.
Toplantıda ayrıca denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlüler ve denetimli serbestlik personelinin katılımıyla kan bağışı etkinliğinin düzenlenmesi ve Ticaret Borsası ile birlikte “Girişimcilik Kursu” açılması konuları koruma kurulu üyelerinin görüşlerine sunuldu.
Koruma kurulu üyelerinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini belirtmeleri ve gündeme yönelik kararların alınmasıyla toplantı sona erdi.   

Editör: Haber Merkezi