Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yatırım yapmak isteyenlere bedelsiz arsa tahsis edileceğini bildirdi. 

Akkaş, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıkladığı "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasından Sungurlu'nun da faydalandığını belirtti. 

OSB'lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı şekilde kazandırılmasını amaçlayan düzenlemeyle, üretim ve istihdamın etkin biçimde artırılmasının beklendiğini ifade eden Akkaş, bu çerçevede, hali hazırda Sungurlu OSB'deki boş parselin tamamının tahsis edilip, yatırım yapılmasının sağlanacağını kaydetti. 

Ekonomi Bakanlığının Bölgesel Teşvik Uygulaması ile Türkiye'nin altı bölgeye ayrıldığını, Çorum’un ilçeleri ile birlikte 4. bölgede, OSB’nin ise 5. bölge teşvik kapsamına girdiğini hatırlatan Akkaş, "Sungurlu OSB’ye yatırım yapmak isteyen girişimciler KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir/Kurumlar Vergisi İndirimi, Faiz Desteği ve SKG İşveren Prim Desteği gibi teşviklerinden yararlanabiliyor. Bunlara ek olarak artık yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi de sağlanacak. Çorum’un ikinci organize sanayi bölgesi olan Sungurlu OSB’nin, Ankara karayolu üzerinde kurulu olması, yatırımcılar için önemli bir avantaj." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi