Çorum FK zorlu Ankara Demirspor deplasmanında kötü başladığı maçın ikinci yarısındaki mücadelesi ile 2-2 beraberlik ile ayrılarak yenilmeme serisini altı maça çıkardı. Kırmızı Siyahlı takımın bu maçtaki en büyük kazancının ise mağlubiyeti kabul etmeme ve takım olarak isyan etme duygusu olduğunu düşünüyorum.
Kırmızı Siyahlı takımda savunma hattında sakatlıklar nedeni ile ilk kez bir arada oynayan dörtlü ile maça başladı. Abdulhamit, Kocaelispor maçında olduğu gibi yine fazla öz güven hatasını yaptı ve sonucunda gelen penaltı golü ile 1-0 geriye düştük. Sonraki bölümde savunmada kanatlar hücuma katkı veremeyince birde buna ilave iki kanat Ömer ve Cengiz yine beklenenden çok uzak bir görüntü vermesi nedeni ile hücumda üretemedik.
İsmet hoca Ergene maçından farklı olarak iki ön libero ile başladığı maçın devre arasında mağlup olmanında etkisi ile Kerem’in yerine Mikail’i alarak tek ön liberolu sisteme geçti. Bu değişiklikle hücumda daha etkili olmaya çalışan kırmızı siyahlılar rakip ceza sahası içinde verilmeyen bir penaltının ardından gelişen atakta bu kez yayın üzerinde Ertuğrul’u düşüren Serdar bom boş durumda ikinci golü atıyor. Hakem doktor Raşit Yorgancılar aynı pozisyon içinde kırmızı siyahlı takımın beraberliği sağlayacağı penaltıyı vermiyor rakibe ikinci golü attıyor.
Bu noktada Çorum FK’nın belkide bu maçtaki en büyük kazancı ortaya çıkıyor. Saha içinde kalecisinden forvetine kadar yedek kulübesinde ise teknik direktöründen malzemecisine kadar hepsi maçın içinde ve mağlubiyete isyan ediyorlar. Hakemin yanlı kararlarına verilen tepki çok fazla haksız olduğunu bilen hakem üçlüsü yaptırım uygulayamıyor.
Sinan’ın muhteşem frikik golü kırmızı siyahlı takımda umutları yeşertiyor. Kötü olan savunma hattında hamleler yapan İsmet hoca hücuma katkı verecek isimleri oyuna alıyor. Bu bölümde sahneye ikinci yarının en flaş transferi olan Hasan Hüseyin  çıkıyor. Rakibin boş alanları bularak girdiği pozisyonlarda kalesinde adeta devleşiyor ve Ankara Demirspor’un maçın fişini çekmesine izin vermiyor.
Uzatma dakikalarında yeni transfer Oktay’ın kafasından beraberlik golünü bulan Çorum FK kalan bölümde Sinan ile bir kez daha topu ağlara gönderiyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor. Bu pozisyona yorum yapamıyorum çünkü kamera açısından karar vermek zor.
Evet çok kötü bir hakem yönetimi sonunda 2-0 geriye düştük. Gerçekten savunma hattımızda çok büyük hatalar yaptık ve kötü oyuncularımız vardı. Hücum hattında iki kanadımız yine beklenen katkıyı yapamadı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ligde dokuz maçta yedi galibiyet iki beraberlik alan Ankara Demirspor deplasmanında hemde 2-0 geriden gelerek bir puanla ayrılmayı başardık.
Bu kadar olumsuzluğa rağmen alınan bir puan çok daha fazla anlam ifade ediyor. Artık sahada mağlubiyeti kabullenmeyen bir takım var. Ergene maçı sonrasında yazdığım bir haberde gol sonrası sevince vurgu yaparak ‘Bu tam başarılırsa neden olmasın’ diye bir yorum haber yapmıştım.
Evet Ankara Demirspor maçında gördük ki Çorum FK bunu tam başarmak üzere. Bu inancı ve kabullenmemeyi en baştan en alttaki isme kadar böyle yaşadığı sürece yine tekrar ediyorum neden olmasın. Gerçekten çok zorlu bir mücadele bekliyor kırmızı siyahlı takımı.
Ligde kolay maç yok. Pazar günü oynayacağımız Sancaktepe maçı ne kadar önemliyse perşembe günki Amedspor deplasman maçıda o kadar zor. Grupta herkesin bir hedefi var. Alt sıralar karıştı play-off mücadelesi kıran kırana. O zaman her maç Ankara’da olduğu gibi özellikle ikinci yarıda inanacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Bu noktada bazı isimlerinde artık devreye girmesi gerekiyor. Önceki hafta yazımda dediğim gibi ‘Yeni isimlerin sorumluluk alması’ gerekiyor. Özellikle hücumda büyük beklenti içinde olduğumuz Ömer, Cengiz ve Mikail bu takıma çok daha fazlasını vereceğinizi biliyorum. Maçı tekrar izleyin ve ne demek istediğimi anlayacaksınız eminim.
Bir örnekle bitireyim yazımı. 90+5. dakikada rakip savunmayı iki adamla orta sahada yakalamış önünde 50 metre bom boş bir alan var hızlısın atar gidersin ancak sen belki galibiyeti getirecek golü atacaksın sen topu alıyor geriye dönüyorsun. Olmaz böyle olmamalı sorumluluk almanız gereken yerlerde bundan kaçarsanız hem kendinize hemde takıma ihanet etmiş olursunuz.