Tahsin Tam yönetiminde üç maç ve gol yemeden kazanılan 9 puan. Bundan daha iyisi ne olabilir ki. Ancak öyle değil Tahsin poca tüm bu güzel tabloya rağmen eksiklerimiz var bunları gidermeliyiz diyor. Üç maçıda kazanmış hava atmak yerine özeleştiri yapmak gibi futbolun doğrularını yapmaya devam ediyor.

Tahsin hocanın ne kadar doğru bir tercih olduğunu kazanılan puanlar ve galibiyetlerden çok bu açıklaması ile ortaya koyuyor. Ne diyelim allah doğruların ve çalışanlara her zaman yanındadır.
Maça gelecek olursak grubun iddialı takımı önünde maça kontrollü başladık. Her zaman olduğu gibi yine kanat oyuncularımızdan  çok savunma beklerimiz hücuma katkı verdiler. Bu ataklarda final paslarında doğru tercihler yapamadık. 17. dakikada böyle bir atakta kazanılan penaltı ve Sinan’ın golü ile öne geçtikten sonra oyunu tutma topa sahip olma noktasında sıkıntılar yaşadık.

Atakan Cangöz bu bölümde mücadelesi ile öne çıktı ancak çok fazla yerini kaybetti ve rakibe çok boş alan bıraktık. Savunrma bloğunda Ferhat ve Atakan Cangöz ikilisi topu tutmada başarılı olamadılar. Sonuçta rakip daha çok topla oynadı. Topla oynadı ancak organize atak net pozisyon bulamadı. Maç boyunca bir tek yüzde yüz bir pozisyonda kaleci Bayram’a takıldılar.
İkinci yarıda risk alan rakip önünde ikinci golü bulsak maç çok farklı olurdu. Malesef bu golü bulamayınca son dakikalar büyük stres yaşadık. Gol kaçar ancak pozisyonlarda yapılan bencillikleri kabul etmek mümkün değil.

Tahsin hocanın doğru hamlelerine bu maçta bir yenisini ekledi. İlk yarıda gerek hücum gerek savunmada tek olumlu katkısı olmayan Mehmet Akyüz’e takım galip diye ikinci yarıya başlamadı ve yerine Enes hamlesi yaptı.

Takımda değişen şeyler olduğu ortada. Ancak daha değişmesi gerekenler olduğunu kesin. Tahsin hoca devre arasına kadar dört maçta en az kayıpla giderse devre arası gerek kamp gerekse takviyeler ile daha iyi bir takım olacağımıza inancım tam. Önümüzde çok zorlu dört maçımız var. Grupta her takımın birbirini yendiğini gördük ve görmeye devam edeceğiz.
Taraftar kültürü ve bilinci oluşturmamız gerektiğini Erzincan maçında bir kez daha gördük. Takımın galip durumda ortada hiç bir gerginlik yok, geçmiş yıllarda bu kulübün formasını giymiş bir futbolcu korner atmaya gidiyor kendini bilmezin biri atıyor suyu sahaya. Eline ne geçti acaba onu atınca. Temsilci rapor ettiği zaman kulübün alacağı 4-5 bin lira senin verdiğin gibi kaç tane 20 liralık biletle karşılanıyor biliyormusun. Ayıptır günahtır yav. Ya seyirci olun ya taraftar kültürüne kavuşana kadar gelmeyin kardeşim stada. Seven sevdiğine böyle zarar verebilir mi. 

Bu arada geçtiğimiz maçta eleştirdiğimiz tribün liderlerini bu kez tebrik ediyorum. Bulunduğu yere uzak olmasına karşın duyarsız kalmadı liderliğin gereğini yaptı ve o tribüne koşarak gitti gerekli uyarıyı yaparak olayın daha fazla büyümesine engel oldu. Bir alkış da bizden onlara.

Üç puan serisini devam ettirmek için zorlu Düzcespor deplasmanına gideceğiz. Zirveden kopmak istemeyen rakip önünde işimiz kolay değil. Ancak mücadeleyi böyle devam ettirir ve topa sahip olmayı başarabilirsek seriyi devam ettirir geliriz. Tabiki hepsinden önemlisi daha fazla mücadele etmek gereken bir deplasman maçı oynayacağımız kesin.

Salona geçersek Efeler tarih yazmaya devam ediyor. İlk kez çıktığı 1. ligde bu ligin gediklisi rakipleri önünde yedi maçlık bir galibiyet serisi ve bu ligin tek namağlup takımı olmayı başardılar. Liderlik güzel ancak futboldaki gibi şampiyonluk olmadığı için kötü. Sonucunda liderde olsa dördüncüde olsan play-off oynayacaksın. Yeni salona EFE’ler ligi yakışır diyorum ve Yusuf hoca ile öğrencilerini yürekten kutluyorum. Bizlere bu yıl Efeler ligi sevincini de yaşatacaklarına inanıyorum.

Yeşil sahalara dönersek Osmancık Belediyespor iniş çıkışlı grafiğin ardından iki maç üst üste kazanarak çıkışa geçti. Grupta alt sıralardan kurtulmak adına bu iki maç önemliydi. Bu haftada alacağı bir galibiyet ile tehlikeli bölgeden iyice uzaklaşacaktır. Grupta zirve yarışına ortak olması ise mümkün görünmüyor.

Mimar Sinan bitmek üzere olan iki kategoride birden hemde namağlup ikinci şampiyonluğa emin adımlarla koşuyor. Ne diyelim tebrikler kulüp yönetime ve organizenin başındaki isim Teknik direktör Hüseyin Eğer hocaya.