Uğurludağ Kaymakamlığı, ilçenin en fazla kitap okuyan ve bu vesileyle de ilçe kütüphanesinden en fazla istifade eden öğrencileri ve gençlerini tespit ederek ödüllendirdi. 


Yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında Kaymakam Ahmet Tozlu’nun bir kütüphane ziyareti esnasında düşünülen ve herhangi bir suiistimal yaşanmaması açısından gizli tutulan fikrin hayata geçmesi için de 2018 yılının bitmesi beklendi. 2018 yılı Uğurludağ İlçe Halk Kütüphanesi kayıtlarına göre çocuk ve genç kategorisinde 3 ortaokul, 3 lise öğrencisi en çok kitap okuyan kitap kurdu olarak ön plana çıktı.


Uğurludağ Kaymakamı Ahmet Tozlu, ilçede göreve başladığı 2018 Kasım ayı başlarında kütüphaneye yaptığı ziyaret ve inceleme esnasında o ana kadar en çok hangi kitapların okunduğunu ve en fazla kitap okuyan yararlanıcıların sayılarını tespit etti. Bazı öğrencilerin ve gençlerin normalin çok üstünde, olağanüstü bir şevkle kitap okuduklarını görünce kendilerine haber vermeden senenin bitmesini bekledi ve sonrasında da genç ve çocuk kategorisinde dereceye giren ilk 3 öğrenciye, yine ek bir bilgi verilmeden öğretmenleri aracılığıyla hangi yazar ve kitaplardan hoşlandıkları soruldu. Alınan geri dönüşe göre de kitap kurdu Uğurludağlı öğrencilere sürpriz ziyaretlerle hediye kitapları takdim edildi. Sürpriz organizasyon karşısında şaşıran ve sevinen öğrenciler teşekkür ederek ödüllerini aldılar.


Kaymakam Tozlu, “İlçemizde böylesi kitap kurdu, kitap dostu gençleri, öğrencileri görmek hepimizi çok mutlu etti. Hem bu alanda bir farkındalık oluşturmak, hem zaten kitap okumayı seven öğrencilerimizi kitap hediyeleriyle ödüllendirmek, hem de onların diğer arkadaşlarına örnek olmaları maksadıyla böyle bir proje gerçekleştirmek istedik. ‘Uğurludağ’ın Kitap Kurdu Öğrencileri’ teması altında gençlerimizi tüm ilçe halkımızın da bilgisi ve şahitliği dahilinde ödüllendirdik. Onlar mutlu oldular ama bizler çok daha fazla bir mutluluk içindeyiz.” diye konuştu.
Lise öğrencilerine istekleri doğrultusunda Ahmet Günbay Yıldız kitapları hediye edilirken, İlçe Kaymakamı Tozlu’nun ilavesiyle de birer Kemal Sayar kitabı takdim edildi. Ortaokul öğrencilerine ise daha önce belirttikleri ilgi duydukları alanlar doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün belirlediği kitaplar hediye edildi.
‘Uğurludağ'ın Kitap Kurdu Öğrencileri Projesi’ adı altında ödüllendirilen kitap kurdu öğrenciler şöyle: 
Uğurludağ İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Muhammed Köse, Seyyid Ali Uyar, Berfin İrem Uyar ile  Uğurludağ Çok Programlı Lisesi öğrencileri Fatma Müge Sarı, Rukiye Karaca, Feyza Nur Gülbek. (Haber Merkezi)