Devre arasına ancak bu kadar anlamlı ve güzel bir galibiyet ile girebilirdik. Kötü başladığımız ilk yarıyı ancak böyle bir kapanışla güzel bitirebilirdik. İyi başladığımız maçın ilk yarısını 2-0 geride tamamladık. Ancak ikinci yarıda inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak altın değerinde üç puanın sahibi olduk.
Maçın ilk düdüğünden itibaren topa sahip olan ve pozisyon bulan takım Çoruk FK oldu. Bu görüntüsü ile maçın favorisi olarak öne çıkan kırmızı siyahlı takımda bu sezonun en büyük hastalığı bireysel hata sonucunda gelen gol her şeyi değiştirdi. Biranda ev sahibi takım morallendi ve topa sahip olmaya başladı. Kalemizde pozisyon bulamasada direnci arttı. Amedspor maçında son dakikalardaki gibi rakip 60 metre top sürdü ve topu ağlararımıza gönderdi ve 2-0 geriye düştük.
Umutların bitme noktasına geldiği anlarda ikinci yarıya baskılı başladık ve bu sezon bir çok maçta yaptığımız gibi dört dakikada bulduğumuz iki golle hayata döndük. Bu iki gol Çorum FK’ya can rakibe ise büyük bir yıkım getirdi. Kaptan Umut’un golü ile zorlu deplasmanda 2-0 geriden gelerek öne geçmeyi başardık.
Son dakikalarda kelimenin tam anlamı ile dokuz doğurduk yine. Rakibin inanılmaz pozisyonları son dakika golü şoku yaşayacağımız endişesi altında geçen gerilimi yüksek on dakika sona erdi ve kazanarak ikinci yarı play-off yarışında bizde varık dedik.
İlk yarı sonu itibari ile grubun Manisa’dan sonra en fazla gol atan ikinci takımı olurken ilk on içerisinde ise en fazla gol yiyen takım konumundayız. Ben de dahil hep hücum hattı ile ilgili eleştiriler yapma yanlışına giriyoruz. Takımın attığı ve yediği goller bizle çelişiyor. Ancak burda fark şu yediğimiz gollerin büyük bir bölümü takım savunması değil bireysel hatalardan gelen goller. Son örnek Maraş’ta Eren’in akıl almaz hatası sonucunda gelen gol.
Hücum hattında ise üç ismin omuzuna bindik gidiyoruz. Sinan kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor, Umut ona golleri, asistleri ve mücadelesi ile eşlik ediyor. Cengiz ise oyunsal olmasada tabela değişikliğine katkı veren diğer isim. İkinci yarıda bu yükün daha fazla isme yayılması gerekiyor. Yeni alternatifler bulmamız gerekiyor.
Ligde en fazla puanları topladığımız dönemler hücum hattının en alternatifsiz olduğu dönemler oldu. Savunma oyuncularını hücum bölgesinde oynatmak zorunda kaldı İsmet hoca. Buna rağmen kazanılan puanlar çok önemli ve anlamlı.
İki takviye yapıldı devamı gelecektir. Özellikle kanat takviyesi olacaktır ancak savunma yönünde de atılması gereken adımlar olduğu kesin. Fatih başkan ‘adımları daha sağlam atacağız’ diyor ve öylede olması gerekiyor. İkinci yarı gerçekten zor zorlu bir yarış olacağı kesin. Fikstür dezavantajı ile başlayacağız. Bu zorlu dönemi iyi geçirmemiz halinde avantajı ele geçirebiliriz. 
Devre arası olmayan bir ligde oynayacağız. Rakip Manisa 10 gün kamp yaptı biz maç haftası gibi bir hazırlık dönemi geçirip maça çıkacağız. Yeni transferlerin uyum ve adaptasyonu için zaman yok. Bu nedenle yapılacak transferler biran önce takıma katılmalı. Maraş’ta çok önemli üç puan kazandık ancak takımın iki vazgeçilmez ismini kaybettik. Yeni transferlerin takımla çalışması bu anlamda çok önemli.
Hedefsiz olmaz. Çorum FK’da bu sezon en azından play-off oynaması önümüzdeki yıl için büyük bir tecrübe ve kazanç olacaktır. Tabiiki çok zorlu bir play-off takvimi var. İki gruptan gelen rakipleri geçmek zorundayız. Önemli olan hedefe ulaşmak için sonuna kadar mücadele etmek. Fatih başkan bu mücadeleyi veriyor. İsmet hocada elindeki malzemeden en iyisini almak için elinden geleni yapıyor.
Futbolcular içinde de gerçekten her şeyini ortaya koyan isimler çoğaldıkça başarı gelecektir. Herkes için Sinan’ın attığı goller önemlidir benim için ise Maraş’ta sahadaki bağırmasını Çorum’da telefondaki akran başında duymam çok daha önemli ve anlamlı. ‘Haydi canlanın atın üzerindeki ölü toprağını maç henüz bitmedi’ diye haykıran Sinan için ne denilebilir ki. Gerek antrenman gerekse maçlardaki inancı hırsı ve bunu arkadaşlarına yansıtması bir takım için bulunmaz bir özellik. Tabi bunu birde buna ilave 18 lig maçında 17 gol atıyorsa daha fazla söze gerek yok.
Evet ilk yarı değerlendirmesini rakamlarla yapmaya devam edeceğiz. Kötü başladığımız ancak son bölümünü iyi bitirdiğimiz bir devrenin ardından ikinci yarıya umutlu başlamak güzel. Umarım bu kısa süreyi hem takviye hem de çalışma adına çok iyi geçirerek ikinci yarıya iyi başlayıp iyi bitiririz. Dileğimiz ve temennimiz bu yönde.