RECEP MEBET
Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nce düzenlenen ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ tanıtım etkinlikleri sürüyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında hazırlanan proje dün Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Meslek Yüksek Okulu’nda tanıtıldı.


Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe HİTÜ Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcıları Ömer Arslan ve Mustafa Ercan, bazı akademisyenler ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan MYO Müdür Yardımcısı Güngör Karakaş, üniversiteli gençler için önemli kazanımlar sağlayacağını düşündüğünü projede emeği geçenleri tebrik ederek başarılar diledi.

‘HAYATINIZI FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜN’
Sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı programda kürsüye gelen Çorum Kültür ve Turizm Derneği Genel Sekreteri Atakan Akman, derneklerinin kurumsal yapısı, vizyon ve misyonu ile gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti.
Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yürürer ise ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ hakkında açıklamalarda bulunarak katılımcıların sorularını cevapladı.
Proje Eğitimcileri Salih Karslıoğlu ve Umut Efe Kuşçu’nun da görev aldığı programda, gençlere seslenen konuşmacılar, “Alacağınız eğitimle hayatınızı fırsata dönüştürün” çağrısında bulundular.

 

İŞTE PROJENİN DETAYLARI
Proje kapsamında düzenlenecek teorik ve pratik eğitimlerden faydalanmak isteyenlerin kayıtlarının alındığı etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Dilek Bilgin, 16-29 yaş arası gençlerin başvurularını kabul etmeye devam ettiklerini söyledi.

Ünlü bir yönetmenle söyleşi ve dizi seti ziyaretini de içine alan çalışmalara son şeklini verdiklerini belirten Dilek Bilgin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“16-29 yaş arası 40 gencin katılımıyla gerçekleşecek olan projemizde kısa film yapımı, kurgu, montaj, ses, fotoğraf ve video çekim teknikleri ile senaryo yazımı konularında 3 ay (120 saat) teorik ve pratik eğitim verilecek.

Gençlere film okur yazarlığı kazandırmayı amaçlayan projede atölye çalışmaları ve eğitimlerle kısa film hazırlamalarına imkan sağlayacağız. 
Kazanacakları kabiliyet sonucunda kendi kısa filmlerini hazırlayacak olan gençlerin Çorum’un tanıtımına da olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz.
Kısa film ve sosyal medya konusuyla ilgilenen tüm gençleri projemize katılmaya davet ediyoruz. 

Eğitim planı öğrencilerin ders saatlerine göre düzenlenecek olan projemiz hakkında detaylı bilgi almak isteyenler www.corumkulturturizmdernegi.com adlı internet sitemizi ziyaret edebilirler.”

Editör: Haber Merkezi