M.BURAK YALÇIN

TÜRMOB Genel Başkan Adayı Yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, Çorum SMMMO’yu ziyaret ederek seçimlerde destek istedi.

12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TÜRMOB seçimlerinde Genel Başkanlığa Meslekte Birlik Grubu’ndan aday olan Yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMO) ziyaret ederek destek istedi.

DOĞAN: GİDİŞATIMIZ İYİ DEĞİL

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, mesleğin gidişatının iyi olmadığını belirterek, “Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bugün bir açıklama yaptı. Esnaf artık muhasebe kaydını cebinden yapacakmış. Kes, kopyala, yapıştır mantığıyla bizi artık lav edecekler. Bunu görüyorum. Birlik olmalıyız. Gidişatımız iç açıcı değil. Yazma devri bitiyor. Artık raporlama, kendimize yeni yeni iş alanları açacağız” dedi.

ŞENLİLER: ÇEKTİĞİNİZ ÇİLELERİ, SIKINTILARI ÇOK İYİ BİLİYORUM

TÜRMOB Genel Başkan Adayı Selahattin Şenliler de sınavla Yeminli Mali Müşavir olduğunu, mali müşavirlerin, muhasebecilerin çektiği çileleri ve sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade etti.

’30 YILDIR AYNI ANLAYIŞ YÖNETİYOR’

30 yıldır aynı ekibin, anlayışın ve kadroların TÜRMOB’un yönetiminde bulunduğunu dile getiren Selahattin Şenliler, “Bugün mesleğin problemlerinden, sıkıntılarından bahsediyorsak, meslektaşlarımızı neler beklediğinden bahsediyorsak, tahsilat probleminden, mesleğe girişlerdeki fazlalıktan bahsediyorsak, 3568 yasayla serbest meslek kazançlarıyla KDV kanundaki tahsilat ve taahhüt çelişkisinden bahsediyorsak demek ki mesleğin temel problemlerinin çözülmesiyle alakalı ciddi bir mesafe alınmamış. Güzel şeylerde yapıldı ama yeterli değil” diye konuştu.

‘YAPICI DİYALOG İLE ÇÖZEMEYECEĞİMİZ MESELE YOK’

Yapıcı diyalog içerisinde kamu otoritesi ile bir araya gelerek çözülemeyecek bir meselenin olmadığını da aktaran Şenliler, konuşmasında şu ifadelere yer yerdi: “Bizim patronumuz Maliye Bakanlığıdır. Yapıcı diyalog içerisinde, uzlaşarak bizim kamu otoritesi ile çözemeyeceğimiz hiçbir meselemizin olmayacağını düşünüyorum. Kamu otoritesi ile barışık olmak ve mesleğimizin sıkıntılarını, önüne konulacak tıkaçları açmamız, mesleği daha da gelişkin hale getirmemiz lazım. Yeni aş, yeni iş alanları oluşturmamız lazım.

‘YARI ÇORUMLU SAYILIRIM, SAHİP ÇIKIN’

Yozgatlıyım. 1955 doğumluyum. 15 yaşında çırak olarak muhasebe mesleğine başladım. 50 yıldır bu işin içindeyim. 19 sene Bozok Üniversitesi’nde Maliyet Muhasebesi ve Vergi Hukuku derslerine girdim. 2 dönem Yozgat’ta SMMMO Başkanlığı yaptım. Daha sonra Yeminli Mali Müşavir oldum. Maliye Bakanlığı’nda çalıştım. 2010-2016 yılları arasında TÜRMOB’ta Disiplin Kurulu Üyeliği yaptım. Ciddi birikimlerimiz oluştu bu sürede. Oğlum Çorum’da Cumhuriyet Savcısı. Yarı Çorumlu sayılırım. Kendi memleketimden uzak görmüyorum. Sizlerden kendi memleketinizden çıkan bir kardeşinize, mahallenizin çocuğuna sahip çıkmanızı istiyorum. Sesiniz, soluğunuz olacağım.”

Ziyarette oda yönetim kurulu üyeleri ve delegeler hazır bulundu.