* Sigaraya ayırdığınız para cebinizde kalacağı için tasarruf etmiş olacaksınız. 3 ay sonunda bir TV ya da müzik seti alabilirsiniz. 1 yılın sonunda bir bilgisayar alabilirsiniz. Paranızı bir şekilde değerlendirmeniz halinde (gayrimenkul, döviz, arsa, altın vb. yatırım araçları ile ) 10 yılsonunda bir araba, 20-25 yıl sonrasında bir daire sahibi olabilirsiniz. 
* Sigaranın neden olduğu hastalıklar sonucu harcanan doktor, hastane, tedavi giderleriniz azalacaktır.
* Daha çok üretime katkıda bulunacaksınız.
* Yaşam kaliteniz artacak, evinize daha çok gıda, çocuklarınıza daha çok kitap, elbise vb. alabileceksiniz, daha huzurlu olacaksınız.
* Elbise ve mobilya yanıklarından kurtulacaksınız.
Sigaraya tekrar başlamamanın 
püf noktaları:
Sigarayı bıraktıktan sonra tekrar başlamamak için büyük çaba sarf etmeniz gerekebilir. İçme dürtüsü sizi zorlayabilir. Bu zorlamanın ne zaman ortaya çıktığına dikkat edin ve buna neden olan faktörleri belirleyin. (Stes, yemek sonrası, çay-kahve içmek, alkol, arkadaş ortamı, sigarayı görmek... gibi)
Bu faktörlere karşı önceden hazırlıklı olun.
* Sigarayı neden bıraktığınızı hatırlayın.
* Dürtü geldiğinde daha önce anlatılan yöntemlere başvurun. (Derin nefes alıp-vermek, su içmek, egzersiz yapmak, duş almak... vb.)
* Sigara içilen bir ortamdaysanız, oradan uzaklaşın.
* İçmemeyi başardığınızda kendinizi ödüllendirin. 
* Herhangi bir sebeple sigara içecek olursanız, kendinize karşı acımasız olmayın, güveninizi yitirmeyin. Güçlü bir bağımlılık yapıcı maddeyle mücadele ettiğinizi unutmayın. Kendinizi suçlamayın. Bir kez içmeniz, başarısız olduğunuzu göstermez.
* Yapacağınız şey, içmemeye devam etmektir. Çünkü içmeden durabildiğinizi gördünüz. Bu da sigaraya ihtiyacınız olmadığını, sigarayı tamamen bırakabileceğinizi göstermektedir.
Özetin Özeti: 
Sigara hakkında son makalemle, dumandan uzak sağlıklı ve mutluluk dolu bir yaşam dileklerim...