RECEP MEBET

‘Nebi’nin Ayak İzleri’ adlı Türk Tasavvuf Musıkisi Konseri önceki akşam Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından organize edilen ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ kapsamındaki programda Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek gibi ünlü mevlithanlar sahne aldı.

Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği programa Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, bazı daire amirleri ve akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ulucamii Müezzini Hasan Çakmak’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını KYK İl Müdürü Murat Gül yaptı.

Sunuculuğunu İsmail Coşar Çiftcibaşı’nın üstlendiği programla ilgili açıklamalarda bulunan Murat Gül, Hz. Peygamber sevgisinin anlam ve öneminden bahsetti.

Yapılan sunumların ardından sahneye gelen ünlü mevlithanlar İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek, seslendirdikleri ilahi ve kasidelerle dinleyenleri mest ettiler.

Alkışlarla sona eren program kapsamında ayrıca Devlet Tiyatro Salonu fuayesinde ‘KYK Kültür Sanat Sokağı’ adlı yıl sonu sergisi de açıldı.

Editör: Haber Merkezi