RECEP MEBET

Çorum’da lise ve üniversite öğrencilerini kandıran sözde bir ticaret ağının pek çok genci maddi ve manevi açıdan tuzağa düşürerek mağdur ettiği bildirildi.

Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren bazı ebeveynler, kolay yoldan para kazanma hayaliyle gençleri etkisi altına alan şebekenin, kariyer ve lüks hayat yalanlarıyla ümit tacirliği yaptığını ifade ettiler.

İnternet üzerinden üyelik usulüyle organize olan şebekenin, maddi imkanı olmayan gençlere kredi kullandırıp borçlandırarak sisteme dahil ettiğini anlatan vatandaşlar, “Ağlarına düşürmek istedikleri kurbanları, Antalya gibi turistik yerlerdeki lüks otellerde ağırlayıp eğlence programlarıyla etkisi altına bu tür şebekeler, gençler açısından onarılması güç tahribatlara neden oluyor” bilgisini paylaştılar.

Zincirleme olarak başkalarının da sisteme dahil edilmesiyle çığ gibi büyüyen mağduriyetlere neden olan şebekenin yasal boşluktan yararlanarak gençleri tuzağa düşürdüğüne işaret eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek tedbir alınmasını istediler.

Sistemden ayrılmak isteyenlerin paralarına el koyan şebekenin hayatlarının baharında olan gençleri ve ailelerini mağdur ettiğine dikkat çeken vatandaşlar, Çiftlikbankvari bu tür şebekelerin tespit edilerek sorumlularının yargı önünde hesap vermesini talep ettiler.