Boğazkale Ortaokulu öğrencileri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Erasmus+ Programı hazırladıkları “Surfing Our Roots / Köklere Yolculuk” isimli proje kapsamında Portekiz’e gittiler.


Boğazkale Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu 6 kişilik grup proje kapsamında 24 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Portekiz’in Ponte de Lima şehrinde incelemelerde bulundular. Türkiye, Hollanda, Litvanya, Yunanistan ve Portekiz’den 17 öğretmen ve 24 öğrenci olmak üzere toplamda 41 kişinin katıldığı proje çalışmasında öğretmenler ve öğrenciler Portekiz Agrupamento de Escolas de Ponte de Lima okulunun öğretmenleri ve öğrencileri tarafından karşılandılar. Proje kapsamında bir hafta boyunca derslere katılarak Portekiz’deki eğitim sistemleri ve ders işleme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, eğitim, aktivite ve etkinliklerin bitiminden sonra da şehrin tarihi ve kültürel mekânları ziyaret ederek kültürel aktivitelere katılma imkânı da buldular. 1 hafta süresince Portekizli öğrencilerle birlikte ailelerin evlerinde beraber kalarak onlarla birlikte kültürel bir bağ ve arkadaşlık oluşturan öğrencilere sertifika verildi. Eğitimde Çorum’un tanıtımı da yapıldı.


Proje hakkında bilgi veren Boğazkale Ortaokulu Müdürü Fikret Gündoğru, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Erasmus+ Okul Ortaklıkları projeleri öğretmen ve öğrencilerimizin gelişimi için çok önemli bir fonksiyon oluşturmaktadır. Erasmus+ projeleri hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize mesleki anlamda önemli katkılar sağlamaktadır. Bu programın dünyaya açılan bir kapı niteliğinde olduğunun farkında olmamız gerekir. Yurt dışına çıkan öğrencilerimiz yabancı dil seviyelerini daha da ilerleterek kültürlerarası diyaloglarını geliştirmekte, farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmakta ve Türk kültürünü de en iyi şekilde tanıtmaktadır” dedi.