RECEP MEBET

Çorum’un Dodurga ilçesinde kurulumu devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin yakında tamamlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, yüzde 90 oranında tamamlanan GES Projesi’nde enerji üretiminin 5 Aralık 2018 tarihi itibariyle başlayacağını açıkladı.

Belediye olarak gerçekleştirdikleri girişim sonucunda Dodurga’ya yeni bir yatırım daha kazandırdıklarını anlatan Mustafa Aydın, hizmetlerine bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İlçenin her sorunu ile yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Aydın, belediyenin sorumluluğunda bulunan hizmetlerin yanısıra genel idareden Dodurga’ya yeni yatırımlar kazandırma konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Çorum milletvekillerinin desteğiyle hayata geçen GES Projesi’yle Dodurga’nın enerji üretimi alanında da ön plana çıkacağını vurgulayan Aydın, ilçenin gelişimi için yeni yatırımlara hız verdiklerini kaydetti.

Dodurga GES projesi sahasında incelemelerde bulunan Aydın, “Biz 2014’te bu projeyi yapacağız diye söz vermedik ama yaptık. Klasik belediyecilik anlayışından sıyrıldık üreten ve halkın refahına yönelik hizmetlerin yapıldığı sosyal belediyeciliği ön plana çıkarttık. Attığımız bu adımların ve hayata geçen yatırımların önümüzdeki yıllarda Dodurga ilçemizi belediyecilik açısından daha ileri taşıyacağını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.