RECEP MEBET
Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen ‘Ayva Tatlısı Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri dün düzenlenen programla verildi.

Dodurga Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen yarışmanın finalistlerinden Nagihan Eker, Selma Demir, Gülşen Gül ve Fatma Gürel, ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın elinden aldılar.
Ayva tatlısı, ayva pekmezi, ayva lokumu, ayva sucuğu, ayva pestili ve ayva şurubu kategorilerinde düzenlenen yarışmanın büyük çekişmeye sahne olduğunu belirten Mustafa Aydın, dereceye girenleri ve tüm katılımcıları tebrik etti.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çınar ve Mustafa Kemal İlkokulu Müdür Yardımcısı Eren Köylü’nün koordinatörlüğündeki yarışmada emeği geçenleri kutlayan Başkan Aydın, jüri üyelerine de teşekkür etti.

DODURGA’DA AYVA GÜNLERİ SÜRÜYOR
Dodurga Beyi Ayvası’nın tanıtımı amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenledikleri organizasyonun büyük ilgi gördüğünü belirten Aydın, “Geleneksel hale getirmeyi arzu ettiğimiz Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri devam ediyor” dedi.
Dodurga Pazar Yeri’nde ayva hoşafı ikramı ile başlayan etkinlikler dahilinde vatandaşlara broşür dağıtımı yapıldığını anlatan Aydın, “Geçtiğimiz Cuma günü şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutarak cemaate ayva tatlısı ikram edildi” diye konuştu.
Ayva yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve ayva mamullerinin üretileceği tesislerin kurulumu hususunda altyapı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Aydın, Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri’nin konferans ve çeşitli etkinliklerle süreceğini sözlerine ekledi.