RECEP MEBET
Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformu ‘SeeMeet’i tanıttı.

Bahçeşehir Okulları Çorum Kampüsü’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, “Yapay zekâ tabanlı, kişiye özgü dijital öğrenme platformu Metodbox’ın ardından, ülkemizin ilk yerli ve milli uzaktan eğitim programı Seemeet’i kullanıma sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

STEM Center Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısına Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, İlköğretim Müdürü Yasin Haboğlu, Kurumsal İletişim Yöneticisi Kübra Erkan ile bazı idareci ve öğretmenler de katıldı.

UZAKTAN EĞİTİME ÖZEL PROGRAM
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel öncülüğünde hayata geçirdikleri yeniliklerden bahseden Savaş Boyar, Türkiye’nin ilk ve tek eğitim odaklı görüntülü konuşma programı ‘SeeMeet’i geliştirdiklerini söyledi.
Uzaktan eğitime özel olarak hazırlanan programın test aşamasının başarıyla tamamlandığını ve kullanıma sunulduğunu anlatan Boyar, “İnteraktif ve etkileşimli derslerle uzaktan eğitime güvenli ve yeni bir boyut kazandırıyoruz” diye konuştu.
Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Bahçeşehir Koleji Bölge Koordinatörü Boyar, şu bilgileri verdi:

“Bahçeşehir Koleji olarak, 10 yıldan uzun süredir İstanbul ve Ankara'da teknoparklarda 100'e yakın mühendis ve yazılımcımızla üzerinde çalışıp hayata geçirdiğimiz ve iki yıldan bu yana kullanmakta olduğumuz Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu ‘Metodbox’ üzerinden yürüttüğümüz uzaktan eğitim modeli ile pandemi sürecinde çok başarılı bir uygulama geçişi yaptık. Öğrencilerimiz kendi öğrenme hızlarına uygun şekilde ders materyallerinde konu anlatımı, videolar, animasyonlar ve simülasyonlar ile derslerini pekiştirdiler. 

Yeni dönemimizle birlikte Bahçeşehir Koleji’nin yatırımıyla eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformumuz ‘SeeMeet'i hayata geçiriyoruz. Bu platform, Metodbox üzerindeki tüm eğitsel araçlara tam entegre edilecek şekilde geliştirildi.

Amacımız, öğrenci ve öğretmenin canlı derslerde başka bir platforma veya uygulamaya ihtiyacı olmadan, eğitim odaklı bir şekilde öğrenimine devam edebilmesini sağlamaktır.

‘ABD ve AVRUPA’DA BİLE YOK’
Bu başarının bir ayağında güçlü öğretmen kadromuz, diğer ayağında ise İstanbul ve Ankara'daki teknoparklarda çalışan yazılımcı ve mühendis kadromuz var. Şimdi bu ekiple birlikte eğitim entegrasyonu olan ilk yerli görüntülü konuşma uygulamamız SeeMeet'i ortaya çıkardık. 

Bahçeşehir Koleji öğrencileri arasında yapılan anketle ismini belirlediğimiz SeeMeet'i, Nisan ayından bu yana kullanıyoruz. Çünkü ‘Türkiye, bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacak’ diyoruz. Bu uygulamalar ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde halen hayata geçirilememiştir.

YÜZ YÜZE EĞİTİM
Ayrıca okullarımızda tüm kademe ve sınıf düzeylerinde 17 Ağustos tarihi itibarı ile online olarak uzaktan eğitim derslerimiz başlamış olup yine Millî Eğitim Bakanlığımızın izni ile okul öncesi öğrencilerimize yönelik eğitim ve öğretimimiz yüz yüze devam etmektedir. Yine 20 Ağustos itibarıyla okullarımızdaki 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ ile de yüz yüze eğitim ve öğretimimizi başlatmış bulunmaktayız.
21 Eylül'de başlayacak olan yeni yüz yüze eğitim ve öğretim dönemi için Bahçeşehir Koleji olarak okulumuzun tüm birimlerinde temizlik, hijyen ve mesafe kuralları ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bir şekilde öğrencilerimizle bir an önce buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim dönemimizin öğrenci, öğretmen ve velilerimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.”
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını da cevaplayan Boyar, Bahçeşehir Koleji’nde hayata geçirilen yeniliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.     (ADVERTORİAL)