Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman Alan Şefi Keziban Kodaz, 81 ilden öğretmenlerin ağırlandığı başkentte Çorum’u temsil etti.

Öğretmen Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 81 ilden 81 öğretmen Ankara’da ağırlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Bakanlık çalışanları tarafından organize edilen etkinliğe, Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Alan Şefi Keziban Kodaz, Çorum’u temsil etmek üzere davet edildi.


Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, The Ankara Hotel'de yapılan toplantı ve akşam yemeğinin ardından Erol Parlak ve Zara konseri izlendi. İkinci gün, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilde mesleki çalışmalarıyla öne çıkan öğretmenlerin başarı öykülerinin tanıtıldığı ve şehit öğretmenlere adanan ‘81 İl 81 İyi Örnek Sergisi’nin açılışını yaptı. Yüksek Hızlı Tren Garı´ndaki törende, öğrencilerin halk oyunları gösterisinin  ardından Uluslararası Müzik Yarışması Heirs of Orpheus´ta ‘keman’ kategorisinde birinci seçilen Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nil İpek Şabi ile aynı yarışmada ‘viyolensel’ dalında ikincilik ödülü alan kardeşi Kıvanç Arda Şabi dinleti sundu. Sergiyi gezen ve burada 81 ilden, mesleğinde fark yaratan eğitimcilerle bir araya gelen Bakan Selçuk, başarılarını tek tek dinlediği öğretmenlere teşekkür etti. Sergi açılışında terör şehidi öğretmen Aybüke Yalçın´ın babası ile öğretmen arkadaşlarının kurduğu Batman korosu da hazır bulundu. 


Tarihi Kule Restoran’da yenen öğle yemeğinin ardından Hacı Bayram Veli Camii , 1. ve 2. Meclis Müzeleri gezildi. Aynı gün akşam ise Anadolu Ateşi Dans Gösterileri ve Seher Dilovan konseri izlendi. Anadolu Ateşi Grubu Dans Gösterisinin ardından Anadolu Ateşi'nin Kurucusu Mustafa Erdoğan’a çiçeğini 81 ilin öğretmenlerini temsilen Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Alan Şefi Keziban Kodaz takdim etti.
Etkinliğin 3. gününde Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Koç Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Hamamönü Sanat Sokağı ve Tacettin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Etnografya Müzesi gezildi. Aynı gün akşam Batman korusu ve Buray konseri izlendi.


24 Kasım Öğretmenler günü etkinliği ise Anıtkabir'e Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Keziban Kodaz’ın da aralarında bulunduğu 81 ili temsil eden 81 öğretmenle buluştu. Daha sonra TBMM Başkanı ile de görüşen öğretmenler, akşam da Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un öğretmenler onuruna Başkent Öğretmenevinde verilen yemekte bir araya geldi.
Son gün etkinliği açıkhava müzesinin gezilmesi ile sona erdi.