FATİH AKBAŞ

Hitit Üniversitesi geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının ardından yeni öğrencilerini bekliyor. Kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Hitit Üniversitesi’ni tercih eden öğrencileri kutlayarak başarılar diledi.

“8 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan ve tarihin hemen her diliminde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan bu güzel ilimizde genç, dinamik, alanında uzmanlaşmış akademik personeli ve öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla gelecek için büyük ümit vaad eden üniversitemizi tercih ettiğinizden dolayı teşekkür ediyoruz” diyen Rektör Alkan, “Dünya standartlarında eğitim kalitesine, teknik donanıma ve çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi birikimine sahip olan Hitit Üniversitesi, sahip olduğu enerjisini aramıza yeni katılan siz öğrencilerimizle daha da arttıracaktır.

Bu duygu ve düşünceler ışığında, her gün yıldızı daha da parlayan büyük Hitit Ailesine yeni katılan sevgili öğrencilerimize bir kez daha “hoş geldiniz” diyerek, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYIT TARİHLERİ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde üniversiteye başvurmaları gerekiyor.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversite tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları gerçekleştirilecek. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

Hitit Üniversitesi’ni kazanan yeni öğrencilerin elektronik kayıt için öncelikle e-devlet şifrelerini PTT şubelerinden şahsen almaları gerekiyor.

KAYIT YERLERİ

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrencilerin yüz yüze kayıt işlemleri, Kuzey Kampüsünde bulunan Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Bürosu’nda  yapılacak ve adayların da kayıt için bizzat başvurmaları gerekiyor.

Tıp Fakültesini ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünü kazanan öğrenciler e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayacaklar.

NE KADAR KONTENJAN VERİLMİŞTİ?

Hitit Üniversitesi için 2018 YKS’de 37 lisans programına 2 bin 278 ve 50 önlisans programına ise 2 bin 019 olmak üzere toplam 4 bin 297 kontenjan verilmişti.

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan Spor Bilimleri Fakültesi’nin 6 programına 400, bu sene ilk defa öğrenci alacak olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin 4 programında ise 140 kontenjan ayrılmıştı.