Merkezi İstanbul’da bulunan Çorum Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (ÇESİAD)’nin 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı ve Çorumlu öğrencilerin eğitimine destek ve dayanışma yemeği düzenledi.

Programa iş adamları, bürokrat, siyasetçi, sanat ve spor dünyasından çok sayıda konuk katıldı.

Çanakkale şehitleriyle ilgili şiir dinletileri ve Kur’an tilavetinde duygusal anlar yaşandı.

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca yaptığı açılış konuşmasında, “18 Mart Çanakkale Zaferi Aziz Milletimizin on binlerce şehit vererek elde ettiği zaferin simgesi olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümündeyiz. Çanakkale Zaferi, tarihe yazılmış eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak uğruna başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları tarafından verilen bu şanlı mücadeleyi hiçbir zaman unutmamalıyız. Her anında, her satırında insanlık onurunun yer aldığı bu destan, tarihimizin en hüzünlü ve aynı zamanda en onurlu zaferidir. Bu zafer milletimizin bağımsızlığa olan inancını arttırarak, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Şehitlerimizin, imkansızı başaran Seyit Ali Onbaşıların sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız. Bu sebepledir ki tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi hürmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasında bursiyer öğrencilere de seslenen Karaca, “İnsanların bir araya gelerek yuva kurmasının en önemli sebeplerinden biri de evlat sahibi olmak ve evladını büyütüp hayata hazırlamak. Siz daha annenizin karnındayken anne babalarınız sizinle ilgili hayaller kurarlar. Öncelikle sizlerin ihtiyaçlarını karşılarlar. Giymezler giydirirler, yemezler yedirirler gelirlerinden öncelikle sizlerin ihtiyaçları için gerekli parayı ayırırlar. Değerli kardeşlerim aileleriniz sizler için saymakla bitiremeyeceğimiz kadar fedakarlık yaparlar. Bunun karşısında tek istedikleri sizin geleceğiniz için çalışmanız ve başarılı olmanızdır. Ailelerinize karşı vefa borcunu ödemek, onların emeklerini boşa çıkarmamak, onları mutlu etmek ve onların hayır dualarını almak için başarılı olmak zorundasınız. Memleketimizin ve ülkemizin güçlü olması sizlerin başarılı ve çalışkan olması ile doğrudan ilgilidir. Bireyleri güçlü ve çalışkan olmayan ülkeler geri kalırlar ve diğer ülkelere bağımlı olmaktan kurtulamazlar. Bundan dolayı ülkemiz ve memleketimiz için çalışmak ve başarılı olmak zorundayız” diyerek sözlerini tamamladı.