HABER YORUM-EROL TAŞKAN

Ekmekçioğlu Grup özelleştirme kapsamına alınan Çorum Şeker Fabrikası’na teklif verdi. Kayseri firmasının da teklif verdiği satış ihalesinde, şimdilik Çorum Şeker’e iki firma talip oldu.

Özcan ve Rüstem Ekmekçi kardeşlerin verdiği teklif, tüm Çorumlular’ın gönlünde fazlasıyla yer bulurken, Çorumlular’ın Çorum Şeker’e talip olması yönündeki hayaller, bir anlamda gerçeğe dönüştü.

Farklı toplantı ve söylemlerle ‘Çorum Şeker’i Çorumlular almalı’ temennilerini hayalden gerçeğe taşıyan Ekmekçioğlu kardeşler, Çorumlu olmanın gereğini sözde bırakmayıp, işi hayalden alarak gerçek bir adıma dönüştürdü.

Hatırlanacağı üzere bir önceki iptal edilen şeker ihalesine Cengizler Holding çatısı altında katılan Ekmekçioğlu kardeşler, bu kez ihaleye kendi firmaları adına tek başlarına teklif sundu.

İşin ikinci etabı var elbette. Şu an henüz günü belli olmamakla birlikte, açık ihale gerçekleştirilecek. Gönlümüz, kesinlikle Ekmekçioğlu’nun Çorum Şeker’i almasından yana elbette.

Şunu açıkça ifade edelim ki, şu saatten sonra Çorum Şeker’i alsa da almasa da, Ekmekçioğlu firması, Çorum’un şanını yere düşürmeyen bir firma olarak gönüllerdeki yerini daha da zirveye taşımıştır. Özcan-Rüstem Ekmekçi kardeşleri bu anlamda gönülden kutluyoruz. İnşallah, bu sütunlardan, ihaleyi Ekmekçioğlu Gurubu’nun aldığı yazmak nasip olur ve gururumuz kat kat artar.

Bu saatten itibaren, Ekmekçioğlu kardeşlerin bu işe gönlü bizim gibi coşan Çorumlular’ca aranıp, destek ve tebrik telefonları alacağı muhakkak. Hatta, şu kadar param var, yanınızdayız diyenleri duyar gibiyiz.