HABER YORUM: FATİH BATTAR

Tüm dünya ve Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. 1 Mayıs’ı kutlayanlardan çok ekmek parası için işinin başında olan işçiler dikkat çekti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında yurdun çeşitli yerlerinde kutlama programları düzenlenirken Çorum’da ekmek parası için işinin başında olan işçilerin mesaisi erken başladı.

Piribaba Parkı önünde başlayan kutlamalar sırasında Valilik önünde çalışmayan trafik ışıklarının değiştiren işçilerin kutlamalara uzaktan bakması dikkatlerden kaçmadı. Kendilerinin haber için çekildiğini gören işçiler, gülümseyerek; ‘Bize her gün bayram’ demesi de 1 Mayıs’ın kimlerin bayramı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Trafik ışıklarının değiştiren işçilerin yanı sıra alanda her kutlamada olduğu gibi bu sene de simitçiler sabahın erken saatlerinde yerini çoktan almıştı. Ekmek parasının derdine düşen simitçiler de üç-beş kuruş kazanmanın derdindeydi. 1 Mayıs’ın tabi ki diğer emekçileri de gazeteciler ve polisler oldu. Gazeteciler işini yapmaya, haberini yetiştirmeye çalışırken, polisler de güvenliğin sağlanması için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Velhasıl 1 Mayıs’ta kimileri bayram yaparken, kimileri de ekmeklerinin derdindeydi.