FATİH BATTAR
TÜGVA Çorum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen  ‘Parmaklıklar arasındaki şehir Gazze’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Filistinli gazeteci Zaher Elbek, dünyada 1.5 milyar Müslüman’ın olduğunu ancak uyuduğunu söyledi.

Elbek; "Dünyada 1 milyardan fazla Müslüman var ancak kaç tanesi gerçek Müslüman? Çoğu Müslüman uyuyor. Kudüs'te nasıl zulüm olduğunu, işgal altında olduğunu, katliamı görüyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar ancak çok şükür Türkiye'deki Müslümanlar Kudüs ve Filistin'in her zaman arkasında. Çok şükür hem muzaffer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Türkiye halkı her zaman Kudüs'ün arkasında duruyor. Bu, bize çok büyük bir destek."
"Filistin halkı, her zaman sizinle gurur duyuyor." diyen Elbek, "Filistinliler, diğer insanlara 'Arkamızda Türkiye var' diyor. Filistinliler, Davos'taki olayı 'Bir dakika', 'One minute' sözlerini ezberliyor. Filistinliler, Türkçe bilmiyor ancak herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir' sözünü biliyor." ifadesini kullandı.

4 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve Türkiye’nin her zaman Filistin halkının yanında yer aldığını belirten Elbek; “Ben 4 yıldır Türkiye’deyim. Türkiye’den Allah razı olsun Filistin’in her zaman arkasında. Türkiye Filistin ve Gazze’ye çok büyük manevi destek veriyor. Bu da bir cihattır.” dedi

‘İSRAİL BİR FARE GİBİ GAZZE’DEN KAÇTI’
10 gün Gazze’de yaşadıklarını anlatan Elbek; “10 gün önce işgalci İsrail’in havadan Filistin komutanını şehit etti. Çocukları da ağır şekilde yaraladı. 1 hafta sürdü bu bombardıman. Bir hafta içinde 34 şehit verdik. Şehitler arasında Saverke ailesi komple şehit odu. Baba anne ve 7 çocuk bütün aile şehit oldu. O ailenin nesli bitti ama Netanyahu şunu bilmiyo; “Nesil biter ama direniş bitmez. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” 15 Temmuz gecesi yaşandı Türkiye’de ben de burdaydım. O  gece Gazze’de de aynısı yaşandı. Uçaklar Gazze’yi bombaladı ama çok şükür kimse korkmadı. Orada işgalci İsrail korkuyor. Çünkü havadan bombalıyor. 2014 yılında 51 gün savaş devam etti. Gazze çok küçük. Bir Osmancık ilçesi kadar. Gazze, 12 yıldır abluka altında. Hem denizden, hem karadan hem de havadan kuşatma altına aldılar.” dedi
İsrail’in ağır silahları olmasına rağmen Gazze halkının da imanı olduğunu olduğunu ifade eden Elbek; “İsrail’in ağır silahları var. Gazze’de fazla silah yok ama iman var. Cihad var. Bu çok önemli. 2005 yılında Gazze özgür idi. İşgalci İsrail, Gazze’den kaçtı. 2008 yılında 23 gün savaş sürdü. 1500 şehit ve binlerce kişi yaralandı.” şeklinde konuştu

‘DEMOGRAFİ SAVAŞI VERİYORUZ’
Filistin’de her ailenin en az 10 kişiden oluştuğunu belirten Elbek;  “Filistin’de biz büyük bir aile kurmaya çalışıyoruz. Türkiye gibi 2-3 çocuk yok. Benim 11 kardeşim var. İkisi şehit oldu, bir tane mücahit El Gassam Tugayı’nda komutan 2012 yılında şehit oldu. Çünkü bu bir nüfus savaşı. Demografi savaşı. Filistin’in 7 milyon nüfusu var. Batı Şeria’da 3.5 milyon,  Gazze’de 2 milyon, 1.5 milyon da Yahudi var. Filistin dışında 3.5 milyon mülteci Filistinli var. İşgalci İsrail Habeşistan, Ukrayna’dan, Avrupa’dan Yahudiler getirdiler ama hala 7 milyona ulaşamadılar. O yüzden biz büyük aile kuruyoruz. Bütün evlatlarımız mücahit oluyor.” ifadelerini kullandı.

‘ZAFER ÇOK YAKIN’
İsrail’in 2005 yılında Gazze’den fare gibi kaçtığını dile getiren Elbek, zaferin çok yakın olduğunu ve savaşı Filistin, Gazze’nin ve Müslümanların kazanacağını söyledi. 
Program kapsamında bir konuşma yapan TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kaybaşı da “İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük zulümlerden biri Filistin’de işlenmeye devam ediyor. Dünyanın sessiz kaldığı bu acı hadise karşısında tüm mazlumların ümidi olan Türkiye’den bir ses, yumruk olmanın niyazi içindeyiz.” dedi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise; “Bizim davamız insanlık davası. Bizim davamız Allah’ın rızasına uyma. Biz yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya istiyoruz. Bir çok noktada harekat yapıyouz, engel olabiliyorlar mı? Hayır. Çünkü güç silahlarla olmaz. Allah kimin yanındaysa güçlü de odur, haklı da odur. Biz hem haklıyız hem de güçlüyüz. Aylan bebeğin, Ümran bebeğin sorumluluğunu asla unutmamalıyız. Biz yeryüzünde herkes için adalet istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Program sonunda ezgileriyle Grup İstikamet sahne aldı.