Çorum Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Müzesi öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Çorum Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için yaptırılan ve Çorumlu şehitlerle birlikte o gecenin sembol isimlerinden olan Ömer Halisdemir'in heykellerinin bulunduğu müzeye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi Gençlik merkezlerinde ve Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler öğretmenleri eşliğinde müzeyi ziyaret ediyor. Öğrenciler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleştiği geceyle ilgili hazırlanan filmler, fotoğraf sergisi, slaytlar eşliğinde darbe girişiminin yapıldığı anlara şahitlik ediyor. Ziyarete katılan öğrenciler, Çorumlu şehitlerin heykellerinin bulunduğu bölümü de ziyaret ederek, 15 Temmuz'da maruz kaldığımız darbe girişimi hakkında detaylı bilgiye sahip oluyor.

15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ni açıldığı günden bugüne kadar 3 bin 20 kişi ziyaret ettiği belirtildi. 15 Temmuz Şehitleri Müzesini ziyaret etmek isteyen vatandaşların, haftanın 6 günü sabah 09.00 ile akşam 18.00 arası müzeyi ziyaret edebileceği belirtildi. (Haber Merkezi)