M.BURAK YALÇIN

45 dönümlük alana inşaa edilecek olan 2. Oto Galericiler Sitesi’nin zemin etüt çalışmasına başlandı.

Çorum Belediyesi Sebze ve Meyve Hali arkasındaki alana inşaa edilecek olan 2. Oto Galericiler Sitesi ile ilgili Çorum Oto Galericiler Dernek Başkanı ve Oto Merkezi Kooperatif Başkanı Fahri Yandık açıklama yaptı.

1.5 yıl önce oto galericilerin mevcut bulunduğu sitede yetersiz olduğunu görerek yeni bir kooperatif kurup üyeleri ile birlikte 40 dönümlük arsa satın aldıklarını belirten Fahri Yandık, bu alana 105 dükkandan oluşan yeni bir site yapacaklarını söyledi.

105 dükkandan 18’inin Çorum Belediyesi’ne ait olduğunu aktaran Yandık, “100’er metrekare kapalı alan, 100’er metrekare açık alandan oluşacak işyerlerimiz. Belediye’nin kendi yerinde olan işyerleri ise 80 metrekare kapalı alan, 50 metrekare açık alandan oluşuyor. Belediye ile istişare halindeyiz. Bütün işlemlerimiz bitti. Ruhsatımızı alınca da Çorum’a 2. Oto Galericiler Sitesi’ni kazandırıp, üyelerimizin hizmetine sunacağız. İnşaatına başladıktan sonra en geç 24 ay içerisinde projemizi bitirmiş olacağız. Daha erken de olabilir” dedi.