Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kültür Turizm İl Müdürlüğünün destek sağladığı Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde, 2019 yılında ‘Geleceğimizin Güvencesi Çocuklar’ isimli proje gerçekleştirilerek 20 bin öğrenciye ulaşıldı.

Proje kapsamında; il merkezi ve ilçelerde öğrenim gören çocuk ve gençlere yönelik, 20 gence bilgisayar işletmenliği (pperatörlüğü) kursu, 20 gence masa tenisi kursu, 10 lise öğrencisine de bağlama kursu düzenlendi.

Ayrıca, il merkezinde eğitim gören öğrencilere yönelik seviyelerine uygun sunu destekli polis meslek ve hizmetlerinin tanıtımı, suçtan korunma yolları konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapılırken, kamuya ait Özel İş ve Eğitim Uygulama Merkezlerinde eğitim alan fiziksel ve zihinsel engeli bulunan 7-24 yaş aralığındaki 300 çocuğa yönelik polisliği sevdirmek, polisin kullandığı araç gereçleri tanıtmak, sosyal yaşamda yalnız olmadıkları, ihtiyaç duyduğu her alan ve zamanda devletin engelli çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduğunu hissettirmek amacıyla okullarında ve ikametlerinde ziyaret edilip çeşitli hediyeler verildi. 7-18 grubunda bulunan 50 öğrencinin okula devamlılıklarını sağlamak ve eğitimlerini desteklemek amacıyla eğitim desteği verildi. 

Çorum’a bağlı 13 ilçede eğitim gören 11-14 yaş grubunda bulunan sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkânı bulunmayan toplamda 195 öğrenci de il merkezine getirilerek bir dizi sosyal faaliyette bulunmaları sağlandı. Etkinlik kapsamında öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğü gezdirilerek, sinema ve müze ziyareti faaliyetleri yaptırıldı.

Çocuk ve gençlerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, bedensel, ruhsal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, risk altındaki çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik tedbirleri hayata geçirmek, topluma faydalı birey olarak yetişmelerine katkı sağlamak, farklı şehir ve farklı kültürleri tanımalarının sağlanması, güvenli yaşama yönelik ortak toplum bilinci oluşturulması polisin tanıtılması, sevdirilmesi ve güven duygusunun arttırılması amaçlandı. 
2019 yılı içerisinde proje kapsamında yaklaşık 20 bin öğrenciye birebir, eğitsel çevresi dâhil edildiğinde ise yaklaşık 60 bin kişiye ulaşıldığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün proje faaliyetlerinin kurum kuruluş temsilcileri öğrencilerin katılımıyla Kasım ayı itibariyle sona erdiği, çocuk ve gençlere yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceği kaydedildi.     (Haber Merkezi)