M.BURAK YALÇIN

Cumhuriyet Başsavcılığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Orman Haftası nedeniyle Adalet Ormanı oluşturuldu.

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yanında bulunan arazide gerçekleşen fidan dikme programına Vali Mustafa Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Ceylan, cezaevi personeli ve hükümlüler katıldı.

Fidan dikiminde konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, “Çevreye aynı zamanda pozitif katkı sağlayacağız. Bizlere de Sadaka-i Cariye hükmünde sevap kazandıracak” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi ise 21-25 Mart Haftasının Dünya Ormancılık Günü olarak farklı etkinliklerle kutlandığını belirterek, “Peygamber efendimiz 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' diyor. Dünyanın sonu da gelmiş olsa, kıyamette kopmuş olsa çalışmaya, üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Birde yeşillendirmeye, ağaç dikmenin ne kadar faziletli bir iş olduğuna işaret ediliyor. Bu maksatla, bu gayeyle bu hadis-i şerifin ruhuna uygun olarak bugün buradayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hükümlüler tarafından Adalet Ormanına bin 500 fidan dikildi.

Gün içerisinde Denetimli Serbestlik kapsamındaki yükümlüler tarafından da Osmancık yolu üzerindeki bir araziye 2 bin 100 fidan dikildi.