RECEP MEBET

Ulukavak Mahallesi Osmancık Caddesi Akpınar Sokak sakinleri, yaya kaldırımları üzerine park edilen taşıtlardan dertli.

Çorum Halk Eğitimi Merkezi arkasındaki sokaktaki kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden çözüm istediler.

Engelliler, bebek ya da pazar arabası kullanan bayanlar ile ihtiyarlar başta olmak üzere tüm yayaların kaldırımda yürüyemez hale geldiğini anlatan vatandaşlar, çevre sakinleri ve esnafı çileden çıkaran durumu ilgililere bildirmelerine rağmen herhangi bir düzenleme yapılmadığını kaydettiler.

Çift yönlü park edilen araçlar yüzünden kaldırımda yürüyemeyen yayaların kendilerini tehlikeye atarak yol ortasından gelip geçmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken vatandaşlar, bozulan tretuarların onarılıp kenarlarına duba yerleştirilerek işgallerin önlenmesini talep ettiler.

Osmancık Caddesi ile Akpınar Caddesi’ni birleştiren sokağın Tomak Ekmek Fırını’na bakan bölümünün taşıt trafiğine kapatılmasını da öneren vatandaşlar, “Sayın Valimiz başta olmak üzere Trafik Komisyonu’ndan bu hususta gerekli düzenlemelerini yapmalarını bekliyoruz” diye konuştular.