2012 yılında Çorum’da kurulan ARGESİM Makina, yurt dışı pazarlama faaliyetlerine hız verdi.

Seven Sensör markasıyla güneş enerjisi tesisleri için performans ölçmede kullanılan sensörlerin tasarım, yazılım ve donanımı kensine ait olmak üzere üreten firma, hali hazırda 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firma, Covid 19 nedeniyle iki yıldır etelenen yurt dışı fuar kapılarını açmaya başladı.

ARGESİM Makina, 28-30 Eylül tarihleri arasında Hollanda Amsterdam'da düzenlenen ve Huawei, SMA, Sungrow, Meteocontrol gibi dünya genelinde ve sektöründe öncü firmaların yer aldığı Solar Solutions International fuarına katıldı. Bu fuardan bir hafta sonra ise Almanya Münih’te düzenlenen sektörün en büyük fuarı olan Inter Solar fuarına katıldı.

SEVEN SENSÖR’E YOĞUN İLGİ

ARGESİM Makina Satış Müdürü Ouijdane Benamar, iki fuarda da Seven Sensörlerine ilginin yoğun olduğunu, rakiplerinden öne çıkan özelliklerinin ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğünü, bu nedenle önümüzdeki ay Fransa Lyon kentinde düzenlenecek sektörün diğer fuarına katılacakları söyledi.

Sene başında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasına taşınan firma, PlugCo markasını 70 ülkeye, Seven markasını ise 32 ülkeye satmayı başardı.

13 mühendisin çalıştığı firma, geliştirdiği ürünleri uluslararası pazarda kabul ettirip lider yapmak için çalışmalarına devam ediyor. (Haber Merkezi)