M.BURAK YALÇIN
“Fırsata Dönüşen Hayatlar” projesinin kapanış programında konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, gençlerin projelerinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Belediye olarak her zaman arkalarında olduklarını söyledi.

Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamı Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hazırlanan "Fırsata Dönüşen Hayatlar" projesinin kapanış programı dün gerçekleşti.
Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

AŞGIN: ÇORUM’DA TÜM DURAKLAR RENKLENECEK
İlk olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, gençlerin projelerinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve sonuna kadar onların arkasında olduklarını belirterek, “Durakta matematik projesi yapmışlar. Durakta niye şiir, roman, tiyatro, tarih yok. Bununla ilgili bir toplantı yaptık. Gençler durakta beklerken büyüklerinin şiirlerini okusunlar, hayat hikayelerini okusunlar. Tarih durağı olsun tarih durağında devlet büyüklerini okusunlar. Onların hayalleri ile yetişsinler. İnşallah Çorum’da duraklar renklenecek. Sanatın bütün dalları ile gençlerimizin alakadar olmasını çok önemsiyoruz” dedi.

YÜKSEL: PROJELERİ DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR
Vali Yardımcısı Recep Yüksel de bakanlıkların bu tür projelere giderek daha da destek vermeye başladığını ifade ederek, “Sivil toplumun, gençlerin, oluşumların, platformların projelerini uygulamalıyız ve desteklemeliyiz. Projelerle gençlerimizin, insanımızın hayatına dokunmamız gerekiyor. Tüm kurumlarımızın hem bu duyarlılığı devam ettirmesine ihtiyacımız var hem de her devam ettirme yönündeki irade ortaya koyuşumuz mutlaka karşılığını veriyor” diye konuştu.

AKMAN: 3. KISA FİLMİ ÇEKEREK FİNAL YAPACAĞIZ
Çorum Kültür ve Turizm Derneği Genel Sekreteri ve Proje Yürütücüsü Atakan Akman da konuşmasında yapmış oldukları bazı projelere değinerek şunları söyledi: “2 tane “Herkes Yapamaz” konulu kısa film çektik. Güzel bir kampanya yürüttük. Çorumlu bir başka kahraman üzerinden 3. Filmi de çekerek final yapacağız. “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” sloganı artık dillere pelesenk olmaya başlandı. Çorum protokolümüzden de bu konuyu farklı programlarda, farklı mekanlarda daha fazla dillendirmelerini istirham ediyorum. Böylece daha kalıcı olacağına inanıyorum. Proje süreci içerisinde zor ve tatlı bir süreç yaşadık. Güzel programlar düzenledik. Destekleri için Çorum Valiliğine, Belediye Başkanlığına, Ticaret Sanayi Odasına maddi, manevi destek verdikleri için teşekkür ediyorum.”

KARSLIOĞLU: SİZİN GİBİ GENÇLERİ PARLAK BİR GELECEK BEKLİYOR
Proje Eğitmeni Salih Karslıoğlu ise projede yer alan gençlerle bundan sonra da birlikte çalışmayı, bir şeyler başarabilmeyi ve aynı projelerde yer almayı tüm kalbiyle arzu ettiğini vurgulayarak, “Proje süresince kişisel ve sosyal gelişimlerinize önemli katkılar sağlayan cesaretiniz, heyecanınız ve yaşama sevinciniz var oldukça daha güzel işler ortaya koyacağınıza ve daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Sizler gibi eğitimli, çalışkan, pırıl pırıl gençleri parlak bir gelecek bekliyor” şeklinde konuştu.

Proje kursiyeri Ceyda Soyocak da süreçle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından proje kursiyerlerinden oluşan ekip kısa bir müzik resitali gerçekleştirdi. Programda proje kapsamında hazırlanan kısa filmlerde katılımcılara izletildi. 
Proje kursiyerlerinden Eray Ağbal ile Ömer Aşgın’ın skeci ile devam eden program katılım sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.