HALİL ÖZTÜRK
Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın ‘Amatörleri mağdur etmeyeceğiz’ açıklamasından memnun olduklarını ancak mevcut spor kompleksi içinde amatör kulüpleri mutlu edecek çözümün bulunmasını arzu ettiklerini söyledi.

Kurtaran, Ahmet Sami Ceylan’ın mevcut spor tesislerinin bulunduğu alanın komple yıkılacağını açıkladığını hatırlatarak ‘Çorum amatör sporunun yükünü bu tesisler çekiyor. Bizim amatör spor camiası olarak öncelikli isteğimiz 1 ve 2 nolu futbol sahaları ile Atatürk Spor Salonu’nun yerinde kalması ve amatör spora hizmete modernize edilerek devam etmesi yönünde.

Fakat yapılan açıklamalardan anladığımız kadarı ile bu alana çok farklı bir proje hazırlığı yapılıyor. Bu aşamada bizim Amatör spor camiası olarak olmazsa olmazımız bu bölgeye bir semt sahası ve soyunma odaları yapılması ve yanına da amatör kulüplerimizin malzemeleri için kullanabilecekleri birer odanın bulunması.

Amatör kulüplerimiz şu anda Dr. Turhan Kılıçcıoğlu kale arkası tribün altında çok kötü şartlarda odalarda malzemelerini korumaya ve antrenman için soyunma çabası içinde hayatlarını sürdürüyorlar. Burası yıkıldığında tüm kulüplerimiz ortada kalacaktır. Bu yüzden alana yapılacak olan yeni projeler arasında nizami ölçülerde bir futbol sahası ve soyunma odaları ile kulüplerimizin kullanacakları kendilerine ait birer odaların bulunması olmazsa olmazımızdır. Bu konuda gerek siyasilerimiz gerekse Belediye Başkanımızdan gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyoruz. ASKF olarak bu konunun takipçisi olduğunun bilinmesini isteriz.

Kulüplerimizden gelen bu istekleri takip ediyor, umut ediyor  bekliyoruz ki en azından bu talebimiz yerine getirilecek ve futbol camiasının talepleri dikkate alınacaktır. Federasyon olarak proje hazırlığı aşamasında görüşümüzün alınması ve gerekli katkıyı vermemize imkan sağlanmasını istiyor ve bekliyoruz. Camia olarak bu konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.