RECEP MEBET

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen ‘Huzur ve Halkla Buluşma Toplantısı’ dün Bahçelievler İlkokulu’nda gerçekleşti.

Bahçelievler Mahallesi’ne sunulan kamu hizmetlerinin anlatıldığı toplantıda, mahalle sakinlerinin talep ve beklentileri de ele alındı.

Vali Necmeddin Kılıç başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bazı mahalle muhtarları, daire amirleri ve okul müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

‘HEDEFİMİZ HEP DAHA İYİSİ OLMALI’

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe’nin açış konuşmasıyla başlayan toplantıda katılımcılara hitap eden Vali Kılıç, kamu hizmetleri alanında hedeflerinin hep daha iyisini sunmak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu imkanlar açısından Avrupa vatandaşlarından daha iyi düzeyde olduğuna işaret eden Kılıç, “İnanın Avrupalılar’ın yiyemediğini yiyor, giyemediğini giyiyoruz. Devletimiz çok zengin. İsteyen varsa Romanya’ya götüreyim kendi gözleriyle görsünler” dedi.

“Bizde işsizlik yok, iş beğenmeme var” diyen Kılıç, eğitimde daha iyi seviyeye gelinmesi için çalışılması gerektiğini ifade etti.

BAHÇELİEVLER’E ANAOKULU ve KÜTÜPHANE

Vali Necmeddin Kılıç, Bahçelievler Mahallesi’ne anaokulu ve yeni bir kütüphane binası kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Okul öncesi eğitim alanındaki ihtiyacın karşılanması için Bahçelievler İlkokulu karşısındaki yaklaşık 2 dönümlük arsanın kamulaştırılmasını isteyen Necmeddin Kılıç, “Arazi sahiplerine haklarını verelim, Belediye de burayı Anaokulu yeri işaretlesin” dedi.

Öte yandan Bahçelievler İlkokulu bodrum katındaki dersliklerin Özel İdare imkanlarıyla kreşe dönüştürülmesi talimatını da veren Kılıç, “Kadınlar çalışma hayatında oldukça eziliyorlar. Onları sıkıntıdan kurtaralım ve çocuklarını gün boyunca emanet edebilecekleri ilk kamu kreşimizi burada açalım. Bir ara FETÖ’nün Ufuk Kreş binasını kullanmayı da düşündük ama burasının Vakıflar’dan devralınıp yıkılması ve yeniden yapılması gerekiyor. O nedenle biz Bahçelievler İlkokulu’ndan işe başlayalım, araştırmaya da devam edelim” diye konuştu.

Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nin fiziki açıdan yetersiz kalması nedeniyle yeni bir kütüphane binası yapımı için yer arayışında olduklarını hatırlatan Vali Kılıç, bu hususta Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in bir yer önerisi olduğunu, daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

LGS’DE AÇIKTA ADAY KALMAYACAK

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Çorum’da 320 öğrencinin herhangi bir eğitim kurumuna yerleştirilemediği belirtildi.

Konuyla ilgili yaptıkları çalışmadan bahseden Vali Kılıç, Öğretmen Mukadder Akaydın, Başöğretmen, Atatürk ve Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Liseleri’ne 2’şer sınıf ilave ederek problemi çözdüklerini söyledi.

“Artık açıkta öğrenci kalmayacak” diyen Kılıç, okullardaki müdür odalarını dahi dersliğe dönüştürdükleri bilgisini paylaştı.

Vatandaşların söz alarak talep ve görüşlerini dile getirdiği toplantı, yapılan açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.