RECEP MEBET

İstanbul emekli Vaizi hemşehrimiz merhum Abdulmetin Balkanlıoğlu, Çorum ve İstanbul’da düzenlenen programlarda dualarla anıldı.

İhsan Derneği tarafından Abdibey Camii’nde düzenlenen ‘Bir Âlimi Hakk’a Uğurlarken’ konulu programda konuşan Ömer Faruk Sağdıç, Abdulmetin Balkanlıoğlu’nu anlattı.

ANILARINI PAYLAŞTI

İstanbul Merkez Efendi Camii bahçesinde düzenlenen programa katılan Sakarya Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu da ağabeyi ile ilgili anılarını paylaştı.

Abdulmetin Balkanlıoğlu’nun oğlu Halil Balkanlıoğlu ve yakınlarının da katıldığı program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yurt içi ve yurt dışından pek çok katılımcının hazır bulunduğu programda, İsmailağa camiasının önde gelen isimlerinden Balkanlıoğlu’nun hayatı ve hizmetleriyle ilgili sunumlar yapıldı.

‘O’NUN NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU ANLADIM’

Programda konuşan İrfan Balkanlıoğlu, ağabeyinin vefat haberi ile içinin kan ağladığını belirterek şunları söyledi:

 “Annemiz çocuklarım okusun diye 3 oğlunu da İmam Hatip Lisesi’ne verdi. Ağabeyim lisede okulda çalışkan ve popüler bir öğrenciydi. İmam Hatip Lisesi’ndeyken ağabeyimi üniversite hazırlık kursuna çağırmışlardı. Sene 1977'ler. Ağabeyim İsmailağa cemaatini tanıdıktan sonra hayran olmaya başladı. Ben hukuk fakültesindeyken, ağabeyim ani bir kararla okulu bıraktı. İçimden hayret ettim. Ağabeyimi ikna edemedik. Zaman geçince ağabeyimin ne kadar haklı olduğunu öğrendim. Bu kadar dua, bu kadar sevgi para ile elde edilemez. Çok zengin olan insanlar bir gün mallarını kaybediyor ve insanlar yolunu değiştiriyor. Fakat Allah rızası için çalışan insanlar, yollarına devam ediyorlar. Ben ağabeyimle bir kere daha gurur duydum. Bu dünya gelip geçici, asıl olan ahireti kurtarabilmek. Ağabeyim dinini yaşadı, hiçbir zaman da korkmadı. Allah hatalarımıza mağfiret eylesin. Sizler yanımızdasınız. Buraya gelirken ağabeyimin mezarına uğradım. Gördüğüm manzara karşısında ağladım. Pek çok insan ağabeyim için dua ediyordu.”

Merhumun oğlu Halil Balkanlıoğlu ise babasının Allah yolunda olduğunu, vaktinin çoğunu insanlara bir şeyler anlatmak, onları iyi yola çağırmak için harcadığını söyledi.

Balkanlıoğlu, yurt içi ve yurt dışında insanlara hizmet için yolculuklar yapan babasının şehit olmayı çok istediğini, “Allah'ım, ömrümün sonuna kadar insanları sana tavlayayım, cenazemle bile insanlara vaaz edeyim” diye dua ettiğini ve bu şekilde de vefat ettiğini belirtti.

Babasının, yetimlere de sahip çıktığını ifade eden Balkanlıoğlu, Suriye ve Arakan gibi yerlerde yaşanan zulme karşı gelmek için projelere katıldığını ifade etti.

İzleyenlerin duygusal anlar yaşadığı program, yapılan ikramlar ve dua ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi