EROL TAŞKAN

İskilip'te yapımı devam eden Çakmak Dede Yatılı Hafızlık Kursu, hayırseverlerin desteğini bekliyor. Tamamlanmasıyla birlikte sadece Çorum'un değil, bölgenin de en büyüğü olmaya aday olan bina, tamamlanacağı günü bekliyor.

Tarih boyunca çok değerli hafızları yetiştiren İskilip'in ilim ve irfan yolundaki hizmetlerini geleceğe taşımak için kıymetli bir eser olan Çakmak Dede Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, 750 metrekarelik alana kurulu 6 katlı binadan oluşuyor. 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan binada eğitim görmesi planlanan 120 öğrencinin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurulurken, yaklaşık üçüncü yılına gelen bina çalışmalarının bir an önce tamamlanması arzu ediliyor.

Hayır sahipleri için kıyamete kadar devam edecek bir dua kapısı hükmündeki bu eserin, bir an evvel tamamlanması ve Kur'an bülbüllerinin yetişmesine fırsat vermesi umuluyor.

Bu vakte kadar önemli kısmı tamamlanan binadaki çalışmaların hızlanması için Çorumlu hayır sahiplerinden destek bekleyen İskilip kamuoyu, "Allah rızası için bu ilim yuvasına destek verelim. Bu ilim yuvasının gecikmesi, geleceğimiz olan evlatlarımızın bu yoldaki ilim tahsillerini de geciktiriyor. Allah kelamını hıfzetmiş hafızların varlığı, bir memleketin manevi gücüdür, bereketidir, geleceğinin aydınlığıdır." ifadelerini kullanıyor.

İskilip Müftülüğü ve Diyanet Vakfı İskilip Şubesi tarafından yapımı devam ettirilen binanın, gecikmemesi için çağrıda bulunan vatandaşlar, Çorum Müftülüğü'nden de destek beklediklerini, ayrıca hayır sahiplerinin de katkıları ile binanın bir an evvel Kur'an bülbülleri olacak genç hafızlarla taçlanmasını umut ediyor.

Binada yönetici ve öğretmenler odaları, toplantı salonu ev konferans salonu, temel öğretim sınıfı, 4-6 yaş eğitim sınıfı, yüzüne öğretim sınıfları, 10 adet hafızlık sınıfı, 16 adet yatakhane, 3 adet misafirhane ve spor salonu yer alacak.