Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) Ankara Şubesi Mütevelli Heyet Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıya; Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Tufan Köse, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Hasan Tahsin Gökcan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Basri Bağcı, Yargıtay Üyeleri Eyüp Sabri Baydar ve Hüseyin Şahin ile Danıştay Üyesi Vahit Kınalıtaş, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Osman Öztürk, eski Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ile İlksen Ceritoğlu Kurt, Merkez Valisi Mustafa Yaman, eski Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ile Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı İlker Çelik, Kenan Nuhut, Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, çok sayıda bürokrat ve iş insanları katıldı.

Toplantıda ÇEKVA Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lütfi Akca ile Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Dilek Yılmazcan ve Yaşar Karaarslan, ÇEKVA Ankara Şube Başkanı Bahattin Işık, Şube Yönetim Kurulu üyeleri Davut Güney, Galip Yeşilbaş ve Mustafa Yücel hazır bulundu.

Açış konuşmasını yapan Ankara Şube Başkanı Bahattin Işık, “Memleketimizin her kesiminden, her görüşünden tüm Çorumlular’ı kapsayan, yaptığı çalışmalarla bunu ispatladığı için de tüm Çorumlular’ın benimsediği, gerçekten marka bir sivil toplum kuruluşumuz olan ÇEKVA’nın Ankara Şubesi olarak biz de aynı çizgide olmak ve hemşerilerimizin arasındaki farklılıkları göz ardı ederek, birlikteliklerimizi artıracağımız bir anlayışla devam etmek istiyoruz. Ankara Şubemizi; yüksek yargıda, bürokrasinin üst yönetiminde, iş dünyasında belli aşamaya gelmiş hemşerilerimiz ile Çorumlu diğer dernek federasyonların yöneticilerinden oluşturmak istiyor ve Mütevelli Heyetimizin bize ışık tutmasını, yol göstermesini ve destek olmasını bekliyoruz.

‘ÖNEMLİ OLAN ÇORUMLULAR OLARAK BİRLİĞİMİZİ SAĞLAMAK’

Bu tür organizasyonlarda önemli olan Çorumlular olarak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak. Bunu sağladığımızda, birçok husus kendiliğinden gelişiyor zaten.

Türkiye’de yeterince genel üniversite kurulduğu için, artık temalı üniversitelerin kurulması Gündemde. Nevşehir, Kapadokya Vakıf Üniversitesini kurulabilmişken, Çorumlular olarak Hitit tarihine ve turizmine özgü bir vakıf üniversitesi neden kurmayalım? Gurme ve Gastronomi Uzmanı Ömür Akkor, Çorum mutfağını zirveye taşımışken, bu işe niye gastronomiyi de dahil etmeyelim? Bu vakıf üniversitesi konusunu, ÇEKVA bünyesinde de gerçekleştirebiliriz.

Bizim ve birlik beraberlik içinde olmamız ve gençlerimize, özellikle de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak burs başvuruları ÇEKVA merkezine, İstanbul’a yapılıyor. Aylık 400 lira olan burs, Kasım’da başlayıp Haziran’da bitiyor. Burs vermek isteyen hemşerilerimiz, Ekim sonuna kadar bize başvurursa, ihtiyaç sahibi hemşerilerimize burs vermeye çalışacağız.” dedi.

KURULUŞTAN BU YANA 10 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Vakıf Başkanı Lütfi Akca ise, ÇEKVA’nın, İstanbul’da kurulduğu 1995 yılından bu güne kadar yaklaşık 10 bin öğrenciye burs vererek dar gelirli öğrencilerin eğitimine ve nitelikli insan yetişmesine, gurbetteki Çorumlular, özellikle yeni nesillerde yerel kültür değerleriNİ ve memleketlerine aidiyet duygularının canlı tutulmasına çok önemli hizmetler verdiğini, bu hizmetleri ülkenin diğer şehirlerinde yaşayan Çorumlular’a da ulaştırmak için İzmir ve Antalya şubeleri ve Çorum Temsilciliğinden sonra Ankara Şubesini de bu toplantı ile hayata geçirmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, “Çorum temsilciliği de yakın zamanda ÇEKVA Çorum Şubesi haline getirilerek daha etkin hizmet verilecek.” dedi.

Toplantıya katılan protokol de tek tek söz alarak, Çorum’u temsil eden, tüm Çorumlular’ı kapsayan ÇEKVA’ya her türlü destek vereceklerini belirtip, ÇEKVA Ankara Şubesi’nin Çorumlular’a hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalar yapmasını dilediler.

Galip Yeşilbaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının ardından özellikle pandemi nedeniyle uzun süredir birbirini göremeyen Çorumlular, sohbet edip hasret giderdiler. (Haber Merkezi)