Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı’nda (ÇEKVA) pandemi nedeniyle ara verilen kurslar yeniden başladı.

Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü usta öğretici öğretmenlerinden Firdevs Şahin Türk İslam Sanatında Tezhip, Eylem Olukçu ise yağlı boya resim kursları düzenliyor.

Pandemi öncesi fen lisesi hazırlık, bilgisayar, okuma-yazma, resim, fotoğraf, iğne oyası, şifreli dantel, giyim, el nakışı, takı tasarım, bağlama, gitar, satranç, tezhip, ebru, model uçak, İngilizce, işaret dili gibi kursların yanı sıra sergiler, ortak konserler, paneller ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs gibi faaliyetlere imza atan ÇEKVA, Çorum ve ülke kültürüne yayımladığı dergi ve kitaplarla da katkı sağlamıştı.

ÇEKVA Genel Merkez Başkan Yardımcısı Yaşar Karaaslan, kursları ziyaret ederek çalışmalar hakkında ÇEKVA İl Temsilci Ahmet Güngör’den bilgi aldı.

Ahmet Güngör, pandemi sebebiyle ara verdikleri ve her ayın ilk cumartesi günü yapılan Sanat Dostları Toplantıları’nın da Karakeçili Mahallesi Karakeçili 4.Sokak, Deniz Apartmanı No:29/2 adresinde bulunan ÇEKVA Çorum Şubesi’nde yeniden başlayacağını belirtti. (Haber Merkezi)