RECEP MEBET

Çorum Kafkas Kültür Derneği (KAFDER)’nde ‘Çerkez El Sanatları’ konulu eğitim kursu düzenlendi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından organize edilen kursta Hülya Kızılkaya, Janset Mıdoğlu ve Tijan Hatam eğitimci olarak görev aldı.

Çerkezler’in geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen kurs hakkında bilgi veren Çorum KAFDER Başkanı Nilüfer Hatice Kaya, 5 gün süren eğitimlere 15 bayan kursiyerin katıldığını açıkladı.

Ankara’dan gelen eğitim uzmanlarının Çerkez motiflerinden oluşan aksesuarlar ve el işi ürünleri ile ilgili bilgiler verdiğini anlatan Nilüfer Hatice Kaya, uygulamalı atöyle çalışmalarının da yer aldığı kursun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Çerkezler için at ve biniciliğin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Kaya, “Eyer ve kamçı gibi aksesuarların üzerine nakşedilen motifler bu kursla yeniden hayat buldu. Kadın ve erkek kıyafetlerindeki işlemeler, genç kızlar ile delikanlıların giysi ve mendillerindeki motifler, geleneksel Çerkez el sanatlarının en güzel örneklerini oluşturuyor” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında ve hatta yurt dışı temsilciliklerinde de düzenlenen Çerkez El Sanatları Kursu’nun büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Kaya, defilelerde ve çeşitli etkinliklerde sergilenen ürünlerin geniş kitlelerin beğenisine sunulduğunu sözlerine ekledi.