FATİH BATTAR

43.Turizm Haftası kapsamında Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum’un Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan çok önemli değerleri olmasına rağmen yıllık ortalama 110 bin turisti ağırlamanın yeterli olmadığını söyledi.

Turizmde dünyada ilk 10’a giren bir ülke olarak Çorum’da yıllık ortalama 110 bin civarında turist ağırlamanın yetersiz olduğunu ifade eden Yüksel, bunun için Çorum’da  bütün yerel dinamiklerin, kurumların, STK’ların katılımıyla ‘Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ kurmak istediklerini belirtti.

‘2020 YILINI HİTİT YILI İLAN ETMEK İSTİYORUZ’

Kurulacak birlik ile önümüzdeki yılı Cumhurbaşkanlığı’nın da destekleri ile ‘Hitit Yılı’ ilan etmek için proje çalışmalarını devam ettiğini aktaran Yüksel, 2020 yılını Hitit Yılı ilan etmek için ilk olarak bu yıl sonunda Japonya’da Hitit Haftası düzenlemek istediklerini kaydetti.

Çorum’da ayrıca turist sayısının artması için bakanlığın tur operatörlerine ve acentalara yönelik düzenleme getirmesinin şart olduğunu dile getiren Yüksel; “Tur operatörlerini ve acentaları Çorum’a turist getirin bundan sizde kazançlı çıkacaksınız deyip ikna edemiyoruz. Bu konuda Kültür Turizm Bakanımızın çok önemli beyanatı oldu. Sayın bakanımız tur operatörlerine ve acentalara ülkemizde gezi güzergahlarında düzenlemeler getireceklerini söyledi Örneğin Samsun merkezli Orta Karadeniz tur güzergahı oluşturulacaksa buna Çorum’da dahil olacak. Bu bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu