FATİH BATTAR
Çorum İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından  öğrencilerin yıl boyunca hazırlamış olduğu Türk-İslam Sanatları Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Hat, tezhip, minyatür, ahşap oyma, ebru gibi İslam Sanatı eserlerinin yer aldığı sergi Diyanet Gençlik Merkezi’nde görücüye çıktı. 

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü ve Turhan Candan, Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı,  ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İl Müftüsü Muharrem Biçer; “Müftülük denince cami ve kuran kursu hizmetleri akla gelirdi ama biz bugün Müftülük olarak her yerde varız. 2019 yılından bu yana 6500 gencimize ulaştık. Hastane, Sevgi Evleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Cezaevleri gibi hemen hemen her kurumda manevi destek çalışmalarımız devam ediyor.” dedi 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve protokol üyeleri Mine Cankar ve Mesut Karaca eğitmenliğinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı sergiyi gezerek bilgi aldı.  

Sergi protokol üyelerinden tam not alırken, sergiyi görmek isteyen vatandaşlar için serginin 1 hafta boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.