RECEP MEBET
Çorum eski Müftüsü Ahmet Çelik dün Akşemseddin Camii ve Kuran Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti.
Gaziantep Müftüsü olarak görev yapan Ahmet Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlenen ‘İl Müftüleri İstişare Toplantısı’ndan dönerken Çorum’a uğradı.
Cuma namazını Akşemseddin Camii’nde eda eden Müftü Çelik, daha sonra Dernek Başkanı Celal Alegöz ve cami görevlileri ile bir araya geldi.

‘HAYIRSEVER ÇORUM HALKINDAN ALLAH RAZI OLSUN’
İlk İl Müftülüğü görevini Çorum’da yaptığını hatırlatan Çelik, aradan geçen yıllara rağmen Çorum’u ve Çorumlu dostlarını unutmadığını ifade etti.
“Çorum’u ve Çorumlular’ı seviyorum” diyen Çelik, “Çorum, ülkemizin maneviyatı yüksek, birlik ve dirliği güzel yaşayan bir şehrimiz. İçerisinde dostlarımızın da bulunduğu tüm Çorum halkının Ramazan-ı Şerifi’ni tebrik ediyorum. Ramazan’ın feyz ve bereketinden istifade ederek bayrama ulaşmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Görevde bulunduğu dönemde inşaa edilen Akşemseddin Camii’nin tamamlanarak ibadete açılmasından duyduğu mutluluğu da ifade eden Müftü Çelik, “Böyle büyük bir mabedi hayır-hasenatla Çorum’un ve ülkemizin hizmetine sunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun” diye konuştu.
Çelik, Akşemseddin Camii ve Kuran Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği anı defterine yazdığı ‘10 Yıl Sonra’ başlıklı mesajında ise şu ifadelere yer verdi:
“Ya Allah, ya bismillah diyerek başladığımız bu kutlu mabedin tamamlanıp cemaatiyle dolup taştığını görmenin en kalbi şükür ve huzurunu yaşadım. Emeği geçen her bir kardeşimden Allah razı olsun.

Bu kutlu caminin mehabeti, maneviyatı kıyamete kadar Çorum’un ve mübarek vatanımızın üzerinde daim olsun.”